Helsingør Kommune afviser akutpakke

Det skal fortsat være den bedst kvalificerede, der får jobbet. Og ikke folk, der står først i køen til kontanthjælp. Det mener politikerne i Helsingør Kommunes beskæftigelses- og erhvervsudvalg, skriver Helsingør Dagblad.

I aftes besluttede de nemlig at gå imod den såkaldte akutpakke, hvor det skal være den ledige, der er ved at falde ud af dagpengesystemet, der får akutjobbet fremfor den mest kvalificerede.

- Vi er sat til at bestyre kommunens betroede midler, nemlig skattekronerne og så kan vi ikke fravige det gamle, helt grundlæggende og til enhver tid ufravigelige princip om, at det til enhver tid skal være den mest kvalificerede, der skal have jobbet, siger Christian Saggau, SF.

Akutjobbene vil dog blive slået op som akutjob, sådan som det ligger i aftalen mellem regeringen, kommunerne, regionerne og landets arbejdsgivere.

Den bedst kvalificered skal have jobbet, mener politiker

Med aftalen vil de langtidsledige, som snart mister dagpengeretten, komme foran i job-køen til 12.500 akut-job i både det offentlige og det private erhvervsliv - men altså ikke i Helsingør Kommune.

- Set også i relation til min egen virkelighed er man da altid forpligtet til at ansætte den mest kvalificerede, så hvorfor skulle kommunen gøre den slags anderledes? Det ville da være en løsagtig omgang med kommunens midler, mener Christian Saggau, der til trods for, at han som SF'er tilhører et af regeringspartierne alligevel selv stillede forslaget i aftes om, at Helsingør Kommune skal fravige regeringens opfordring til kommunerne om at give de udfaldstruede borgere førsteret til akutjobs.

Han pointerer dog, at af to ansøgere, der kan være lige kvalificeret, kan man give prioritering til den borger, der er på vej til at falde ud af dagpengesystemet.

Udfaldstruede af dagpengesystemet er faldet drastisk i Helsingør

Udvalgsbeslutningen skal nu drøftes i økonomiudvalget og beskæftigelses- og udvalgsformand Hans Andersen, Venstre, regner med, at det er en beslutning, der kommer videre til debat i Helsingør Byråd.

- Den skal nok skabe en masse debat, tror jeg. Men vi er jo ikke de første eller eneste, der går imod regeringen på dette felt. Jeg har hørt flere af landets borgmestre, både fra Venstre og Socialdemokraterne sige, at de ikke vil være med til ikke fortsat at ansætte de bedst kvalificerede.

Antallet af udfaldstruede er i øvrigt inden for de seneste uger faldet markant i Helsingør Kommune. En god nyhed, som udvalgets politikere også kunne glæde sig over på mødet i aftes.

For knap en måned siden var 180 borgere på vej ud, nu er dette tal faldet til 111.

- Den primære årsag siges at være, at flere har fundet arbejde på egen hånd. Noget tyder også på, at mange er begyndt at søge bredere og ikke kun inden for deres egne fag. Jobcentret er også ude med mange nye ideer, der kan hjælpe folk med at finde nye steder at søge hen, siger formand Hans Andersen.S


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik