Helsingør får sportsfestival for seniorer

Det er ikke set i Danmark før. Men nu er det på vej til Helsingør: En sportsfestival for det grå guld. Det skriver Helsingør Dagblad.

Mødet med senioridrætten i Helsingør har inspireret 70-årige Jarl Gerner til at lave en sportsfestival for ældre. Helsingør Hallen er booket til 31. august. Et af målene er at trække flere seniorer ud i sportsklubberne.

For et halvt år siden skrev Jarl Gerner en række artikler som borgerjournalist for Helsingør Dagblad om kommunens ældre medborgere, der holder sig i fysisk form gennem idrætten.

Den tidligere skoleinspektør på Borupgårdskolen nåede omkring petanque, løb, fodbold, billard, roning, bowling og gymnastik - og så fik han en idé.

- Jeg blev overrasket over, hvor godt folk havde det. Pensionister i dag kan meget mere, end de kunne for bare 20 år siden. I sportsklubberne får de godt selskab samtidig med, at de kommer ud og bevæger sig. Med sportsfestivallen vil vi have endnu flere seniorer tilknyttet en sportsklub.

Håber, det bliver en årlig tilbagevendende begivenhed

Jeg glæder mig og tror, at festivalen kan blive en årlig tilbagevendende begivenhed, siger Jarl Gerner.

En sportsfestival for 60+ segmentet er ikke set før i Danmark. Datoen er sat til 31. august i Helsingør Hallen. Helsingør Kommune er gået med i projektet, og foyeren vil blive fyldt med fagkyndige fra den kommunale sundhedssektor, der giver gode råd mod diverse skavanker.

- Professionel hjælp vil måske kunne hjælpe mod dårlig ryg eller dårlige fødder, så de ældre kan få et mere aktivt liv, siger Jarl Gerner, der i en alder af 70 år dyrker golf, kondiløb, tennis, sejlsport, rulleskøjteløb og rulleski.

Mange yngre borgere ville blive forpustede ved tanken om aktivitetsniveaet

- Jeg har et godt helbred og ser dagligt, hvad et aktivt liv i idrætten kan betyde. På mit løbehold er der to herrer på 80 og 85, der løber tre gange om ugen og morgensvømmer ved siden af. Mange yngre borgere ville blive forpustede bare ved tanken, siger Jarl Gerner.

Inde i selve Helsingør Hallen vil diverse idrætsgrene så vise deres kvaliteter frem.

For eksempel vil Dansk Volleyball Forbund sende en konsulent til at reklamere for disciplin bedste-volley. Det er en ny og lettere måde at spille volleyball på - især velegnet til seniorer.

Petanque og roning vil også være blandt deltagerne ligesom indefodbold, stavgang, krocket, billard, »bedstevolley«, gymnastik, dans, badminton og senior-zumba - og sikkert mange flere. Jarl Gerner er i gang med at tage kontakt til interesserede idrætsklubber.

Både blandt politikere og sponsorer har velviljen været stor.

- Idrætsudvalgsformand Jørgen Hansen sagde »vi er med« lige med det samme. Og Spar Nord var hurtige til at melde sig som hovedsponsor, siger den aktive pensionist.

Festivalen vil som udgangspunkt henvende sig til borgere over 60 år, men det skal man ikke tage alt for bogstavelig.

- Hvis man er 55 eller 58 må man gerne være med alligevel, siger Jarl Gerner med et grin.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik