Foto: Vejdirektoratet

Helsingørmotorvejen asfalteres: Forvent kø og lang rejsetid

Bilister på strækningen mellem Gl. Holte og Hørsholm skal forvente bilkøer og øgede rejsetider, melder Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet ynder at udføre forskellige projekter på motorvejene i sommerferie-perioden, og i år er ingen undtagelse.

Mandag er arbejdet med at give Helsingørmotorvejen det sidste lag asfalt på strækningen mellem Gl. Holte og Hørsholm således gået i gang, og det får i sagens natur konsekvenser for de mange bilister, der kører på strækningen. 

Bilisterne bør regne med bilkøer og øgede rejsetider på strækningen. Det gælder særligt i morgen- og formiddagstimerne, lyder det.

Det er den sydgående strækning i retning mod København, der først asfalteres. Arbejdet starter i dag, mandag, og varer til midten af juli. Derefter flytter maskinerne over til den nordgående retning mod Helsingør.

Det samlede arbejde forventes afsluttet inden sommerferien slutter i starten af august.

Mens arbejdet står på, vil der være en hastighedsbegrænsning på 80 km/t på hele strækningen. I myldretiden vil der fortsat være tre kørebaner til rådighed. Udenfor myldretiden vil der kun være to åbne kørebaner i hver retning.

Det kan 'lejlighedsvis' blive nødvendigt at indskrænke til to kørespor også i myldretiden, lyder det fra Vejdirektoratet. 

- Vi håber, at bilisterne vil have tålmodighed med os henover sommeren - det skal nok blive bedre snart. Indtil da vil vi bede bilisterne om at vise hensyn - både over for hinanden og vores ansatte, der arbejder på vejen, siger Jacob Pryds Winkel, der er projektleder i Vejdirektoratet.

Han anbefaler, at bilister kører på motorvejen syd for anlægstrækningen ved Nærum for at undgå vejarbejdet.

For yderligere information om vejarbejder og den generelle trafiksituation, se www.trafikinfo.dk.