Helsingør-træner: Ikke en katastrofe at rykke ned

FC Helsingør er i fare for at rykke ned fra Superligaen, men det tager Helsingør-træner Christian Lønstrup med ro.

Efter 1-2 nederlaget til AGF fredag aften er det en realitet, at FC Helsingør skal spille playoff om at undgå nedrykning. 

Helsingør-træner Christian Lønstrup under kampen fredag, som FC Helsingør tabte 1-2 til AGF.
Helsingør-træner Christian Lønstrup under kampen fredag, som FC Helsingør tabte 1-2 til AGF.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Det betyder, at Helsingør er i overhængende fare for at rykke ned efter blot én sæson i Alka Superligaen, skriver Ritzau.

Det var dog helt sensationelt, da de rykkede op uden en eneste fuldtidsprofessionel spiller, og derfor mener Helsingør-træner Christian Lønstrup heller ikke, at det vil være en katastrofe, hvis holdet må en tur ned i 1. division.

- Jeg var godt klar over, at det ville blive op ad bakke inden sæsonen, siger Christian Lønstrup til Ritzau.

- Jeg vil selvfølgelig komme til at savne at være i Superligaen, og jeg har fortalt mine spillere, at de skal huske at nyde det og gøre alt for, at vi kan få en sæson mere. 

- Men hvis du kigger på vores setup og vores økonomi, så vil det jo ikke være en kæmpe katastrofe, hvis vi rykker ned. 

Det vigtigste er, at vi ikke bliver til grin

Helsingør-lejren er også rolig omkring det faktum, at holdet skal ud og spille nogle drabelige playoffkampe om at undgå nedrykning.

- Jeg synes, at vi står okay rustet til at skulle spille for at overleve i Superligaen, siger Helsingørs Søren Henriksen.

- Vi har spillet nogle fine kampe på det seneste, og jeg synes egentlig også, at vi spiller fint mod AGF. Det går fremad med spillet. 

På trods af at Helsingør er i fare for at rykke ned, er Christian Lønstrup tilfreds med, hvordan sæsonen har udartet sig.

- Havde du sagt til mig, at vi ville have 23 point på nuværende tidspunkt, og at vi havde slået nogle af topholdene, så havde jeg nok sagt, at det var lige optimistisk nok. 

- Det vigtigste for mig, når vi spiller de her udekampe, er, at vi ikke bliver til grin. Det har vi oplevet tidligere på sæsonen, men hvis man ser bort fra det, så synes jeg, at vi er klart berettiget til at være i Superligaen, siger Christian Lønstrup til Ritzau. 

TV 2 Lorry fulgte i sommeren Helsingør FC efter den sensationelle oprykning til Superligaen. Du kan se første afsnit dokumentarserien Kronborgs Drenge i videoen her under og læse meget mere på vores temaside.

 

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik