Helsingør-krisen fortsætter efter nyt nederlag

FC Helsingør bed fra sig i Aalborg, men endte alligevel med at tabe med 0-1 ude mod AaB.

AaB slog søndag eftermiddag FC Helsingør med 1-0 hjemme i Aalborg. Det var AaB’s Jannik Pohl, der med et mål i første halvleg sikrede hjemmeholdet sejren.

Resultatet betyder, at nordjyderne holder snor i top-6, mens udeholdet indkasserede femte nederlag i streg.

FC Helsingør fik ellers en fornuftig start i landets bedste række med seks point efter de første fire spillerunder. Men siden da er det gået ned ad bakke for Christian Lønstrups tropper.

Oprykkerne har kun hentet tre point siden, og de har i de seneste fem kampe en samlet målscore på 2-15. Klubben ligger næstsidst i Alka Superligaen efter 12 spillerunder.

Omvendt fik AaB genrejsning efter det seneste nederlag ude mod FC Midtjylland. Morten Wieghorst mandskab er kommet op på 15 point for sæsonen og er nu placeret på syvendepladsen med tre point op til top-6.

FC Helsingør var dog langt fra ufarlige i søndagens opgør og havde i anden halvleg flere muligheder for at udligne. Midtbanespilleren Christian Køhler ramte blandt andet træværket.

Det var dog AaB, der fra kampens start dominerede spillet og bragte sig foran midt i anden halvleg. Jannik Pohl fik styret en afslutning fra Frederik Børsting ind i netmaskerne, og så troede de fleste, at AaB ville cruise sejren hjem.

Nordjyderne kunne med et straffespark kort tid efter være kommet på 2-0 inden pausen, men slovakiske Pavol Safrankos forsøg blev taget af Helsingør-keeper Mikkel Bruhn.

Hjemmeholdets mistede taget på kampen i anden halvleg, og FC Helsingør lignede pludselig ikke et hold i bunden af tabellen.

Udeholdet følte i starten af anden halvleg sig snydt for et straffespark efter en situation, der mindede om det straffespark, som AaB fik tilkendt i første halvleg.

Bolden blev sparket op på Robert Kakeetos arm, men fløjten forblev tavs til stor frustration for udeholdets spillere, som stormede hen til dommer Dennis Mogensen.

FC Helsingør fortsatte med at trykke på mod AaB’s mål, men det ene mål fra Jannik Pohl var i sidste ende nok til sejr.

AaB skal i næste runde møde Randers FC på udebane, mens FC Helsingør får besøg af Brøndby IF.