Helsingør Hospital bliver til landsby

Helsingør Hospital bliver snart forvandlet til boliger. Tretårnet bliver navnet på kæmpelandsbyen for alle aldre.

Det gamle hospital i Helsingør har stået tomt i flere år.

Nu åbner det gamle hospital op i nye klæder, som boligbebyggelse på tværs af generationer.

quote Det er en livscyklus vi går ind favner og måden at gøre det på er meget unik

Kristin Arendt, projektleder for Tretårnet ApS

Idégruppen bag projektet er Tretårnet ApS, som er det selskab, der har fået til opgave at præsentere en plan for fornyelsen af den betongrå hospitalsbygning. Sammen med Helsingør Kommune løftes sløret den 9. september for, hvordan det gamle sygehus skal omdannes til boliger.

På borgermødet  som skal foregå i det gamle Toldkammers lokaler ved Helsingør Havn, kan interesserede få mere viden om det nye boligprojekt.

Og her har man været meget opmærksom på, at de kommende beboere bliver involveret tidligt og løbende gennem hele projektet, indtil boligerne står klar til indflytning den 31. december 2021.

quote Vi kan se, at der er stor efterspørgsel på nye måder at bo på, hvor man ikke er bundet af snærende rammer, men i stedet oplever samhørighed og fællesskab med andre som i en lille landsby

Kristin Arendt, projektleder fra Tretårnet ApS

Bofællesskaber er populært

En undersøgelse foretaget af Realdania viser, at 104.000 danske ældre føler sig ensomme og at bofællesskaber mindsker følelsen af ensomhed og øger livskvaliteten hos ældre. Det har man valgt at tage højde for i planerne for ombygningen af det gamle hospital, som skal rumme lejligheder til alle generationer.

Projektleder fra Tretårnet ApS, Kristin Arendt på toppen af Helsingør Hospital.
Projektleder fra Tretårnet ApS, Kristin Arendt på toppen af Helsingør Hospital.
Foto: Tretårnet ApS

- Vi kan se, at der er stor efterspørgsel på nye måder at bo på, hvor man ikke er bundet af snærende rammer, men i stedet oplever samhørighed og fællesskab med andre som i en lille landsby. Det har det gamle hospital en helt enestående mulighed for at realisere, og det glæder vi os til at præsentere for Helsingørs borgere, siger Kristin Arendt, projektleder hos Tretårnet ApS, til TV 2 Lorry. 

14.500 kvadratmeter for unge og ældre

Med de nye boliger, vil man også forsøge at tiltrække ældre og pensionister, som overvejer at flytte i noget mindre. De kommende beboere skal kunne vælge den boform, som lige netop passer dem bedst nu og her. Derfor skal byggeriet både indeholde både studielejligheder, familieboliger, seniorboliger og en cafe, samlet om et bofællesskab med mulighed for at deltage i aktiviteter i den syv etager store bygning.

- Det skal være meningen at man som beboer kan gå ind og ud af fællesskabet som man har lyst til. Det er en livscyklus vi går ind favner og måden at gøre det på er meget unik, siger Kristin Arendt projektleder fra Tretårnet ApS, til TV 2 Lorry.

Tanken bag den unikke boligform med ca. 160 boliger er også at lokke folk fra København til.

- Det er helt sikkert også en af vores mål at boligerne skal være et alternativ til Købenahvn. Så kan det godt være det tager 40 minutter at køre med toget til København, men så har man noget helt unikt at komme hjem til, hvor man ikke nødvendigvis selv skal stå for have eller madlavning, fortæller Kristin Arendt til TV 2 Lorry.

Det er planen at boligerne som udgangspunkt skal være lejeboliger.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik