Hellerup-bank hænger med røven i vandskorpen

Bundproppen på ’hitlisten’ over de mest truede banker er Københavns Andelskasse, der forklarer sig med tab fra fortiden.

Københavns Andelskasse, der har hjemme i Hellerup, har fået en kedelig placering på analysefirmaet Bankresearchs liste over banker, der er i farezonen.

quote Vi forventer heller ikke et prangende resultat i 2017, fordi vi skal bruge året til at rydde op. Banken har haft en omtumlet tilværelse og har nu behov for ro

Martin Rasmussen, bestyrelsesformand, Københavns Andelskasse

Banken, der tidligere har været konkurstruet, ligger nummer 64 ud af 64 på listen – og er altså den bank i hele Danmark, der lever livet farligst. Det skriver dagbladet Børsen mandag.

Bestyrelsesformand Martin Rasmussen erkender over for avisen, at andelskassen har udfordringer. Det skyldes underskud fra fortiden, siger han.

- Vi forventer heller ikke et prangende resultat i 2017, fordi vi skal bruge året til at rydde op. Banken har haft en omtumlet tilværelse og har nu behov for ro, siger han.

"Gør det over en bred kam dårligt"

Den administrerende direktør for Bankresearch, Nicholas Rohde, siger til avisen, at andelskassen ”over en bred kam” gør det dårligt.

Sidste år valgte Finanstilsynet højst ekstraordinært at afsætte hele bestyrelsen for Københavns Andelskasse. Samtidig overtog den århusianske virksomhed Clearhaus store dele af aktierne.

Underskuddet i Københavns Andelskasse var sidste år på 2,4 millioner kroner, hvilket i regnskabet blev beskrevet som ”dybt utilfredsstillende”.

Risikovurderingen af bankerne fra Bankresearch har før fanget 11 af 20 banker, der krakkede. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik