Helle Thorning får det svært

Helle Thorning-Schmidt kommer på meget svær opgave, mener FOA-formand Dennis Kristensen.

Det bliver en er en overordentlig vanskelig opgave for Helle Thorning-Schmidt, at skrive et regeringsgrundlag efter et valgresultat, hvor S går et mandat tilbage og SF bliver et mandat mindre end De Radikale.

Det vurderer formanden for LO-forbundet, FOA, Dennis Kristensen, efter torsdagens valg.

- Det ser meget grumset ud, siger Dennis Kristensen.

- Det bliver meget svært for Helle Thorning-Schmidt at skrive et regeringsgrundlag, når det skal ske i samarbejde med De Radikale, som har vist, at de helst vil føre en borgerlig økonomisk politik.

- Jeg havde hellere set, at der var et klarere resultat med et flertal, der var parat til at droppe tilbagetrækningsreformen. Men sådan har danskerne ikke stemt, siger Dennis Kristensen.

FOA-formanden repræsenterer 200.000 medlemmer, herunder sosu-assistenter, brandmænd, pædagoger og rengøringsassistenter i primært den offentlige sektor.

Han erkender, at der fortsat ser ud til at være et flertal for at gennemføre tilbagetrækningsreformen, selv om Helle Thorning-Schmidt indtager statsministeriet.

Det betyder, at den reform af efterløn og folkepension, som Venstre, De Konservative, Dansk Folkeparti og De Radikale indgik aftale om før folketingsvalget, formentlig står ved magt.

Hvis det er tilfældet ser Dennis Kristensen ikke nogen mening i at indlede forhandlinger med den nye S-ledet regering om at øge arbejdstiden.

- Vi er blevet indbudt til trepartsforhandlinger om de 12 minutter, og dem var vi indstillet på at deltage i. Men vi betaler ikke to gange, understreger Dennis Kristensen.

FOA er det tredjestørste forbund under LO.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik