Helle stalket i 15 år: 'Jeg var i konstant alarmberedskab'

Det tog 15 års angst og søvnløshed før Helle Nimb slap fri af sin stalkers kløer. Hun er glad for, at regeringen nu vil tage hånd om problemet.

Han lå på lur foran deres hjem, lirkede truende breve ind ad brevsprækken og forsøgte at bryde ind i lejligheden i Herlev.

I halvandet årti levede den nu 50-årige Helle Nimb i evig frygt, da hun ikke kunne få polititilhold til sin utilregnelige ekskæreste.

- Jeg var i konstant alarmberedskab. Jeg kunne ikke finde ro i mit eget hjem, og jeg kunne ikke gå nogen steder uden at skæve efter ham, siger Helle Nimb til Ritzau og fortsætter:

- Jeg følte mig kun tryg, når jeg var blandt mange mennesker, der kunne beskytte sig, 

I starten af 1990'erne pakkede Helle Nimb sit habengut og forlod faren til sine to små børn, da han var truende, voldelig og stofmisbruger. Men det ville han ikke acceptere.

Efter nogle kuldsejlede forsøg på samvær med børnene fra hans side, prøvede Helle Nimb at kappe al kontakt til ham, men det resulterede kun i årevis med angst og forfølgelse.

Selv om ekskæresten røg ind og ud af fængslerne og blandt andet havde en dom for uagtsomt manddrab, så var det aldrig fysiske slag, han angreb den lille familie med, og det betød, at politiet ikke kunne tvinge ham væk.

Derimod havde han et fast psykisk greb om Helle og deres børn.

- Når han truede mig, var det ikke direkte, så der var ikke nok beviser. I hans trusselsbreve skrev han ikke, at han ville slå mig ihjel, men i stedet skrev han ting som "Jeg er din værste fjende", fortæller hun.

Helle Nimb havde næsten mistet håbet om at få fred, da eksmanden fik et tilhold i december 2014, fordi han havde sendt et brev til børnene, hvori der direkte stod, at han ville banke dem.

Trods Helle Nimb ikke længere skal kigge sig nervøst over skulderen eller spjætter ved enhver mistænkelig lyd, så er det svært at slippe efter konstant frygt i årevis, og hun lider i dag af posttraumatisk stress.

I dag tvivler hun ikke et sekund på, at et hurtigere tilhold kunne have været hendes redning, og derfor kalder hun regeringens forslag fantastisk.

- Det er genialt, hvis man sikrer strakstilhold til ofrene, så de får et pusterum, mens sagen bliver undersøgt, for ellers er det invaliderende. 

Læs også: Stalkere skal hurtigere have tilhold ved chikane


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik