Hele verden følger med i eftersøgningen af Kim Wall

Det er ikke kun i Danmark, at ubådssagen følges tæt.

The Guardian, BBC, CNN, Sky News og The Sun.

Enorme internationale medier følger med i efterforskningen på den forsvundne, svenske journalist Kim Wall, der har været forsvundet siden den 10. august, hvor hun stævnede ud fra København i en hjemmebygget ubåd med ejeren Peter Madsen. 

Peter Madsen har siden fortalt, at Kim Wall er død i en ulykke på ubåden, og at han har "begravet" hende til søs.

 
 
Foto: CNN.com

"Denmark gripped by submarine mystery", "Kim Wall: Woman's body found after Danish inventor is charged with killing journalist on homemade submarine" og "Journalist missing after private sub ride" er bare nogle af overskrifterne, der fylder medierne.

De internationale mediers opmærksomhed på sagen har da også fået Københavns Politi til at skrive pressemeddelelser om nyt i sagen på engelsk:

Har selv skrevet for store medier

Kim Wall har selv leveret artikler til blandt andre amerikanske New York Times og britiske The Guardian. Hun har desuden skrevet om guerillakrig i Sri Lanka og jordskælvsofre i Haiti, og hun har beskæftiget sig med Kina og Nordkorea.

Hvad, der skulle have været en artikel om ubåden UC3 Nautilus for magasinet Wired, endte dog med at blive hendes forsvinden - en tragedie, som Kim Walls tidligere kollega og veninde, Sruthi Gottipati, har skrevet en artikel om hende med titlen: "My friend Kim Walls' disappearance in Denmark shows: female journalists face danger everywhere".

"Efter at have rejst og arbejdet i Afrika, Asien og Caribien var det i Skandinavien - en bastion for lighed melem kønnene - at Kim forsvandt. Det er en uhyggelig påmindelse om, at kvinders sikkerhed ikke kan kaldes et problem specifikt i u-lande - som hvis Vesten var imun overfor kvindehad", skriver hun i The Guardian om Kim Wall.

 
 
Foto: theguardian.com

Stadig forsvundet

Kim Wall er endnu ikke blevet fundet, men søværnet søger på både den svenske og danske side af Øresund og Køge Bugt.

Der blev mandag fundet et kvindelig i vandet ved Amager, der manglede arme, ben og hoved. Københavns Politi kan hverken be- eller afkræfte, om der er tale om Kim Wall.

Politiet vil holde et pressemøde om liget senere tirsdag.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik