00:24

Hejrerne i Frederiksberg have har fået unger

For næsten to måneder siden kunne man for første gang følge hejrerne i Frederiksberg Have live på kamera. Nu er der kommet unger til.

Fiskehejrene i Frederiksberg Have er for nyligt blevet flere.

Flere af de mange par har ynglet, og familieforøgelsen har bragt masser af fiskehejre-unger til det store redetræ, der efterhånden minder om et moderne boligbyggeri anno 2016.

Fiskehejrenes unger er dog ikke et kønt syn - heller ikke for fugleelskere. Hos mange fugleentutiaster og -kendere er fugleungen en af de grimmeste i hele fugleriget.

Læs også: Livestream fiskehejre-kolonien i Frederiksberg Have

Tirsdag aften kan interesserede fugleelskere komme til gratis foredrag om fiskehejren og de andre dyr, som Frederiksberg Have tæller, i Frederiksberg Have. 

Foredraget starter klokken 18.30 ved Møstings Hus på adressen Andebakkesti 5, 2000 Frederiksberg. Her vil naturvejlederne fra Frederiksberg Kommune samt Dansk Ornitologisk Forenings biolog og fugle-ekspert, Knud Flensted, gøre interesserede klogere på fiskehejren.

Let forpjusket, grov i udtrykket og med et næb, der er noget kortere forældrenes, vinder fiskehejreungen heller ikke konkurrencen som sødeste fugleunge hos undertegnede.

Døm selv i klippet over artiklen eller livestream fra kameraet ved Frederiksberg Haves hejrekoloni ved at klikke her.

 

Fakta om fiskehejren

• Fiskehejren er en stor fugl og beslægtet med storken, som den ligner med sine lange ben.

• 90 cm høj og med et vingefang på næsten to meter kan det undre, at hejren kun vejer det samme som en suppehøne. 

• Hejren genbruger gerne reden fra sidste år, som den så forbedrer lidt på med nye kviste og grene. Jo højere træ jo bedre redeplacering. 

• Den er næsten altædende, men foretrækker (mindre) fisk til ungerne. Den voksne hejre kan æde både fladfisk og ål på mere end 30 centimeters længde. 

• Ikke alle hejrepar yngler på samme tid. De ældste kan starte allerede i februar, mens de yngste kan vente helt til maj. 

• Cirka fem lyse, blågrønne æg udruges af de to køn i fællesskab. 

• Fiskehejren ruger på æggene i cirka 26 dage. 

• Efter cirka to måneder flytter ungerne hjemmefra. 

• For tiden yngler der omtrent 4000 par fiskehejrer i Danmark. 

Kilde: Dansk Ornitologisk Forening