Hjemløse-helt var ludoman

Mads Wallen var indstillet som årets dansker i 2015 i Berlingske tidende - han har spillet hundredetusinde af kroner væk og er dømt for underslæb.

Han er frontfigur i den velgørende organisation HjemLøsningen. Samtidig har han spillet hundredtusindvis af kroner op og har skyldt store beløb væk. Han er blevet dømt for underslæb og lignende kriminalitet, og ludomanien har haft store menneskelige omkostninger. Det skriver Helsingør Dagblad i dag.

Alle spil blev spillet. Han lånte penge til højre og venstre. Han misbrugte folks tillid og brugte  kærestens kreditkort til at spille for og til at betale spillegæld for titusindvis af kroner.

Mads Walleen, kendt i Helsingør som manden fra organisationen Hjemløsningen, har i over 15 år lidt af ludomani.

Flere behandlingsforsøg slog fejl. Heller ikke at blive dømt for underslæb stoppede Wallen. Først efter en dom på tre måneders fængsel i 2013 kunne han sige, at ludomanien skulle ud af hans liv.

- Da det hele startede, havde jeg ret meget succes med det og var ret dygtig til at spille. Jeg havde succesoplevelser med det. Og min brist har været, at jeg søgte tilbage dertil, når jeg havde problemer. Det var lettere end at snakke med familien om tingene… Det var den løsning, jeg så. Jeg følte ikke, at jeg kunne gå til familien og bede om hjælp. De skulle ikke se mig som en, der havde problemer. Det har ligget så dybt i mig. Det er den største fejl, jeg nogensinde har begået, forklarer Mads Walleen til Helsingør Dagblad.

Mads Walleen to gange været i behandling for ludomani. Den første behandling virkede dog ikke  - først anden gang og efter dommen i 2013, kunne han slippe spilletrangen.

Mads Walleen har i de seneste år færdiggjort sin uddannelse som socialpædagog og arbejder på herberge for hjemløse i Helsingør og Hornbæk. I dag bruger Walleen sin tid på sin familie, ikke mindst de to døtre, på drømmejobbet, som han kalder det og på arbejdet med og for hjemløse.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik