Hedegaards kollega fik vagtbeskyttelse efter drabsforsøg

Trykkefrihedsselskabets Katrine Winkel Holm fik beskyttelse efter drabsforsøget på Lars Hedegaard.

Lars Hedegaards gode veninde Katrine Winkel Holm fik en vagt til at passe på sig, efter at islamkritikeren var forsøgt dræbt tirsdag. Det fortæller hun til DR Nyheder.

Katrine Winkel Holm er næstformand i Trykkefrihedsselskabet, hvor Lars Hedegaard er formand. Hun lå på Køge Hospital efter en operation i hånden, da hun fik nyheden om drabsforsøget på Hedegaard tirsdag.

Af frygt for, at Katrine Winkel Holm også kunne blive angrebet, blev hun flyttet til en anden stue, Køge Politi blev kontaktet, og der blev sat en vagt til at passe på hende.

- Vi kunne ikke vide, om det var det første af en række attentater, siger Katrine Winkel Holm til DR Nyheder.

Hun fik et chok, da hun af en overlæge fik at vide, at Lars Hedegaard var forsøgt dræbt.

- Det løb mig koldt ned ad ryggen. Det er et rent mareridt, fordi det er så koldblodigt udført og så kalkuleret. Det er enormt skræmmende, siger Katrine Winkel Holm.

Hun er overbevist om, at nogen ville slå Lars Hedegaard ihjel, fordi han er en højlydt kritiker af islam.

- Det viser noget om prisen for at kritisere islam. Vi må tage alvorligt, at der er en indbygget risiko, fordi der er et voldeligt dna i islam, siger hun.

Efter drabsforsøget strømmer nye medlemmer ifølge næstformanden til Trykkefrihedsselskabet, der insisterer på at gennemføre et længe planlagt offentligt møde om omskæring af drenge i morgen aften.

- Lars skal være mødeleder. Vi håber, han dukker op, fordi vi insisterer på at holde mødet. Det her ændrer ikke noget. Vi fortsætter vores arbejde, siger Katrine Winkel Holm.

Videre forklarer hun, at risikoen for at dø på grund af sine synspunkter er rykket tættere på efter drabsforsøget på Hedegaard.

- Vi har ofte gæster, som er mordtruede og kender PET godt af den grund. Vi er vant til at omgås folk, der lever med den her trussel, så på den måde kender vi det, siger Katrine Winkel Holm til DR Nyheder.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik