Havørnepar har fået tvillinger

Ørneparret i Nejede Vestskov ved Arresø, der sidste år udrugede den første nordsjællandske havørn i omkring 100 år, fortsætter ynglesuccessen, oplyser Skov og Naturstyrelsen Nordsjælland, skriver Frederiksborg Amts Avis

Lokale fugleobservatører har meldt om to udfløjne unger, det vil sige unger, der har forladt reden og har foretaget deres første flyveøvelser i redetræet og i nabotræer. Snart vil de kunne ses udforske luftrummet omkring Alsønderup Enge og Pøleåen med dens udløb til Arresø.

Siden ørneparret sidste forår slog sig ned i området, har stierne i dele af Nejede Vestskov været spærret af for færdsel, og det har åbenbart givet parret ro til at yngle. Og når de to unger i nær fremtid begynder at jage, så er der på forhånd fra menneskehånd skabt et godt jagtterræn. Nejede Vestskov ligger lige op til Alsønderup Engsø, som er opstået, efter at man for en lille snes år siden holdt op med at dræne et område omkring Pøleåen. Meningen var, at engsøen skal fungere som opsamling af fosfor og andre næringsstoffer, som ellers via Pøleåen ville flyde ud i Arresø. Nu går store fisk, brasen, op i engsøen fra Arresø. Og i det lave vand er de nemme at få kløerne i.

Bedste sted at observere de nu fem ørne - for sidste års unge holder til i området - er omkring broen over Pøleåens udløb til Arresø, oplyser Skov og naturstyrelsen Nordsjælland.