Ny oplevelsesrute åbner: Her er Havneringen

Fra Nyhavn og Holmen i nord til Sluseholmen og Amager Fælled i syd. Den nye Havnering tager københavnere og turister hele byen rundt.

Her løber den nye Havnering.

Stierne har været der længe, men nu lanceres de 13 kilometer langs Københavns inderhavn som en nye oplevelsesrute ved navn Havneringen. Ideen med ruten er at få Københavnere og turister til at gå på opdagelse i nye dele af byen og ikke kun bruge velkendte steder som Nyhavn og Christianshavn.  

Havneringen har været undervejs siden 2013, men er blevet forsinket. Blandt andet på grund af de problemer, der har været med at bygge inderhavnsbroen, hvor ruten skal gå over. 

Broen er endnu ikke færddiggjort, ligesom Belvederebroen ved Sluseholmen, der også er en del af ruten, men først er klar i 2018. 

Københavns Kommune vil dog ikke trække lanceringen af Havneringen længere. Havneringen skal være klar til sommeren, og derfor åbner de den farbare del af den. 

Håbet er, at den vil få langt flere Københavnere og turister til at opdage og bruge nye områder langs havnen.

- Havneringen er en vision, der nu bliver til virkelighed. Havneringen skaber nem adgang til den blå og grønne natur, som er unik for København, og som giver byens borgere og turister adgang til en meget bred variation af rekreative oplevelser. Samtidig skaber ruten bedre sammenhæng i byen, både mentalt og trafikalt, siger teknik- og miljøborgmester i København, Morten Kabell, i en pressemeddelelse. 

Sammen med direktør i Dansk Cyklistforbund, Klaus Bondam, åbner han officielt den nye Havnering i dag med et cykeloptog, cykelkoncerter og gratis aktiviteter langs ruten.

 

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik