By & Havn: Vinderprojekt tager fine hensyn til Amager Fælled

- Det bliver en ny spændende bydel, lyder det fra en fortrøstningsfuld By & Havn-direktør efter møde om byggeplaner på Amager Fælled.

- Det er altid en god ting, at der er debat om, hvad der sker i byen. Det er udtryk for noget positivt, nemlig at folk er aktive og engagerede i, hvad der sker i deres by.

Sådan lød det mandag aften fra Jens Kramer Mikkelsen, der er i direktør i By & Havn, efter et informationsmøde om byggeplanerne for Amager Fælled.

Mødet blev holdt på Ørestad Gymnasium, og de fremmødte havde mulighed for at stille spørgsmål til den plan, der har vundet konkurrencen for, hvordan området skal se ud.

Planen får blandt andet ros for en tæt bebyggelse ud mod metroområdet, for at trække naturen med ind i bebyggelsen med flere grønne kiler - og for ikke at lade bebyggelsen fylde hele konkurrenceområdet.

Idéen er, at der skal bygges 2500 nye boliger på Amager Fælled, der får omtrent 5000 nye beboere. Det har mødt stor kritik, at boligerne skal opføres på et naturområde, der beskrives som noget af det sidste stykke tilbageværende vild natur i København.

Kritikken af byggeriet er vokset eksplosivt de seneste måneder, fordi byggeriet nærmer sig. Men den nye bydel har været planlagt i over 20 år og er en del af planen for hele Ørestad. 

Beslutningen om at bygge på det omdiskuterede areal blev således taget tilbage i 1992 efter anbefaling fra det daværende Ørestadsråd.

Her kan du se en historisk gennemgang af planerne for Amager Fælled.

Mødet finder sted på Ørestad Gymnasium fra 17-19. I forbindelse med mødet blev der afviklet en demonstration mod byggeplanerne udenfor gymnasiet.

 
 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

storkerede

Her vil lokale lokke storkepar til nationalpark

koen

Lokal rytter fandt kalv bag pigtrådshegn - kritik preller af på forpagter

MUSVÅGE

Dom for giftdrab på fredet rovfugl skal være hårdere, mener ornitologer

MUSVÅGE

72-årig dømt for giftdrab på fredet rovfugl

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere