By & Havn direktør: Derfor udnytter vi P-pladser to gange

Beboerne i Ørestad er vrede over den dobbeltudnyttelse, som P-pladserne i deres område får, fra Royal Arena åbner på fredag. By & Havn mener, at der er plads til alle.

- Vi mener, det er realistisk, at der er plads til alle. Men vi vil selvfølgelig følge udviklingen rigtig tæt, og tage bestik af situationen derfra.

Sådan lyder det fra økonomidirektør i By & Havn, Carsten Boll, efter det er kommet frem, at mange beboere i Ørestad omkring Royal Arena er stærkt utilfredse med de parkeringsforhold, som arenaen bringer med sig.

quote Vi mener, det er realistisk, at der er plads til alle. Men vi vil selvfølgelig følge udviklingen rigtig tæt, og tage bestik af situationen derfra

Carsten Boll, økonomidirektør i By & Havn

Beboerne har fået besked fra By & Havn om, at deres P-licenser til næsten 1000 kroner per måned ikke gælder til de 300 P-pladser, som ligger ved arenaen, når der er arrangementer.

Desuden bliver de parkeringskældre, hvor beboerne normalt kan parkere, også fyldt op af koncert- eller eventgæster, hvorfor bilen kan havne langt fra boligen.

Ifølge økonomidirektøren i By & Havn, er det svært at vide, hvor stort pres der bliver på parkeringspladserne omkring Royal Arena, der endnu ikke er åbnet endnu.

quote Vi er meget spændte på at se, hvor mange biler, der kommer. Men ja, der kan komme rigtig mange. Hvor bilisterne lige søger hen fredag aften er noget, vi vil følge meget nøje

Carsten Boll, økonomidirektør i By & Havn

Derfor vil kommunen også følge presset på fredag, hvor Metallica åbner arenaen, meget nøje.

- Det P-kort, beboerne har, kan anvendes til alle By & Havns P-pladser i området, bortset fra de seks timer, når der er arrangement ved Royal Arena, siger Carsten Boll og tilføjer:

- Vi er meget spændte på at se, hvor mange biler, der kommer. Men ja, der kan komme rigtig mange. Hvor bilisterne lige søger hen fredag aften er noget, vi vil følge meget nøje. 

Direktør: Måske bliver P-pladsen en anden

Men er det rimeligt, at man ikke kan få en plads, når man betaler 1000 kroner om måneden til parkering og så oven i købet ikke må holde alle steder?

- Man får måske ikke lige den plads, man er vant til. Det man skal huske på, er at Ørestad er en bydel i rivende udvikling, hvor P-pladserne skal etableres i takt med at byen udvikler sig, siger økonomidirektøren og fortsætter:

- Vi forsøger at lave det, vi kalder dobbeltudnyttelse ved at blande byer og erhverv, således at P-pladser ikke står tomme. Så når den ene gruppe ikke bruger dem, er den anden gruppe til stede.

quote Vi forsøger at lave det, vi kalder dobbeltudnyttelse ved at blande byer og erhverv, således at P-pladser ikke står tomme. Så når den ene gruppe ikke bruger dem, er den anden gruppe til stede

Carsten Boll, økonomidirektør i By & Havn

Carsten Boll oplyser til TV 2 Lorry, at der allerede 1. april åbner en ny plads, og at der er flere P-huse på vej. Alligevel kan han godt se, at det kan være problematisk, hvis den betalte P-plads ikke er der.

- I yderste konsekvens kan løsningen blive at reservere pladser kun til abonnenter, så Ørestads egne beboere kan få en plads, mens andre pladser er til dobbeltudnyttelse. Det er det puslespil, vi gerne vil vide mere om, inden vi præcist ved, hvordan det skal være. Man kan nemt komme til at gå i den forkerte retning, hvis man tager alle problemer på forkant.

Formanden for Ørestads Parkeringsforening mener, at I sælger samme vare to gange. Første gang ved at tage beboernes penge og siden for betalende parkeringsgæster til Royal Arena. Hvad siger du til den kritik?

- Hele økonomien omkring parkering i Ørestad er baseret på, at man bruger den her dobbeltudnyttelse, og vi ved godt at 1000 kroner er mange penge at betale om måneden, siger han. 

Alligevel er det billigst, at gennemføre modellen på den måde, forsikrer Carsten Boll.

- Men omkomstningen er høj, og hvis man ikke udnytter modellen med dobbeltudnyttelse, så ville det blive dyrere per plads, for så ville der være færre til at finansiere anlæggene, siger han.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik