Haveforening vil hjælpe naboskabet på vej

I to af Haveselskabets lokalafdelinger kan man nu også dyste i kategorien "forhaver". Det skal - forhåbentlig - styrke naboskabet.

Foto: Haveselskabet

Hvad har haver og godt naboskab at gøre med hinanden? 

Spørger man Haveselskabet, så er svaret "forhaver". I hvert fald har to af foreningens lokalafdelinger Roskilde-Køge og Nordsjælland til dette års havekonkurrence introduceret kategorien forhaver som noget helt nyt.

- En forhave er husets ansigt udadtil. Og der er stor forskel på forhaver, når man går en tur gennem en by eller et boligområde. Ligesom der er forskel på alle os, der bor i husene, siger Lene Lentz, formand i Haveselskabet Nordsjælland.

Læs også Sådan redder du din have efter snevejr

Og det er på den baggrund, de to foreninger har fået ideen om at introducere en ny kategori.

- Der ligger en have i nærheden af mit hjem, som jeg altid bliver i så godt humør af at gå forbi. Den er fuld af blomster og lidt vild og spontan, og det er deres valg at gøre det på den måde. Jeg bliver så glad, når jeg kører forbi, og det har jeg også sagt til dem, siger Lene Lentz.

Derfor håber foreningerne nu, at man ved at sætte mere fokus på forhaver også kan fremme det gode naboskab.

I selve konkurrencen handler det da heller ikke om at kunne mestre en stilart til perfektion.

- Det er helheden, vi kigger på. For der er ikke nogen rigtig måde at dyrke have på. Det vi måske alle har til fælles, er at vi bliver i godt humør, når vi ser en dejlig have, siger Lene Dedenroth, der er formand i Haveselskabet Roskilde-Køge.

Herunder kan du set et par af de haver, der allerede er nomineret i kategorien.

  Foto: Haveselskabet

  Foto: Haveselskabet

  Foto: Haveselskabet

 


Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret