Havefif: Tomatplanten passer sig selv, når du tager på ferie

Det stigende antal børnefamilier i København får det til at spire med grønne oaser overalt. I gårde, på fortove og i offentlige parker.

Vil du gerne have solmodne tomater på din altan, i haven eller i din gård? Så se videoen herover, hvor stifteren af TagTomat, Mads Boserup Lauritsen, giver dig tips til, hvordan du med få materialer kan lave en selvvandende plantekasse til dine tomatplanter. Så kan du tage på sommerferie uden dårlig samvittighed. 

Før i tiden valfartede børnefamilierne ud byen, når trangen til græs under tæerne blev for stor. I dag bliver flere børnefamilier boende i København. Men deres behov for et alternativ til asfalt og indeleg er ikke visnet. Det er med til at få byhaver og grønne gårde til at vokse frem overalt i København i øjeblikket. 

BØRNEFAMILIERNE BLIVER I KØBENHAVN:

Antallet af børnefamilier i København er steget med 35 % i løbet af de sidste 15 år. Det svarer til, at der i dag bor 19.000 flere børnefamilier i København.

Bybonde og stifter af TagTomat, Mads Boserup Lauritzen, startede selv for alvor sit grønne eventyr, da han blev far og under barlsen gav sin gård på Nørrebro en grøn makeover med tomatplanter: 

- Jeg er vokset op et sted, hvor man var i haven med sin familie, så det er superhyggeligt, at selvom vi bor her midt på stenbroen, så kan jeg få nogle af de samme oplevelser med mine egne børn.

Planterne blev hurtigt populære blandt de andre i gården - især hos børnefamilierne. I dag er der proppet med endnu flere planter, urter, højbede og endda et hønsehus. 

Den grønne succes i gården på Nørrebro fik Mads Boserup Lauritzens øjne op for interessen for grønne fællesskaber i byen. Han sagde sit job som arkitekt op og driver i dag virksomheden TagTomat, der skaber grønne oaser i København. De står blandt andet i spidsen for Kongens Køkkenhave i Kongens Have, hvor alle kan komme og lære at gro grøntsager. 

- Man kan jo mærke, at mange gerne vil bo inde i byen, men også savner denne her forbindelse til landet.

Få flere tips her, hvis du vil skabe en grøn byoase. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik