Havarikommissionen undersøger dagens togulykke

Tirsdag morgen påkørte kystbanetoget et arbejdskøretøj. Sagen undersøges nu af havarikommissionen.

Kystbanetoget ramte i morges en gravemaskine på skinnerne ved Klampenborg Station og måtte foretage en hård opbremsning. Nu er en række undersøgelser igangsat for at finde ud af, hvordan det kunne ske, at ulykken fandt sted. 

Både DSB, Banedanmark og Havarikommissionen har folk på stedet for at kortlægge, hvorfor gravemaskinen befandt sig på skinnerne, da toget kom kørende.

quote Havarikommissionen undersøger, hvad der er sket og udarbejder en rapport, der skal fastlægge, hvad der er sket - og hvor ansvaret skal placeres.

Kenneth Laurentius, Områdechef i BaneDanmark

- Havarikommissionen undersøger, hvad der er sket og udarbejder en rapport, der skal fastlægge, hvad der er sket - og hvor ansvaret skal placeres, siger Kenneth Laurentius, der er områdechef i Banedanmark, til TV 2 Lorry. 

Banedanmark har over en længere periode været i gang med et fornyelsesarbejde langs kystbanen - og det er formentlig derfor gravemaskinen har været ved sporet. 

Artiklen fortsætter under videoen. 

 

Håber toget kører efter kl. 20.00

Havarikommissionen har nu undersøgt toget, og derfor er arbejdet med at få fjernet toget og gravemaskinen nu gået i gang. 

- Vi har fået et lokomotiv herop, som skal kobles på toget og forsøge at trække toget og gravemaskinen fra hinanden, lyder det fra Kenneth Laurentius, BaneDanmark. 

Inden togene igen kan køre på strækningen mellem Klampenborg Station og Skodsborg Station, skal køreledninge re-etableres og en mast, der er knækket, skal repareres.

- Vi har en prognose, der hedder klokken 20.00 i aften, men vi opfordrer til, at man løbende tjekker dsb.dk og rejseplanen.dk. 

Togbusser indsat

Indtil der igen kan køre tog på strækningen, er der indsat togbusser. Det oplyser DSB. Man må derfor forvente en del ekstra rejsetid resten af dagen - og muligvis også onsdag.

På dsb.dk oplyser man endvidere, at Nivå-togene er aflyst, mens Helsingør-togene standser ved alle stationer.

Flere kørt på hospitalet

Første melding fra DSB lød på, at der ikke var sket nogen personskade. Men senere oplyste DSB, at der var flere lettere tilskadekommende.

Da episoden skete, sad der nemlig en mand i gravkoen. Han har vredet rundt på foden og syv passagerer er bragt til hospitalet for at blive undersøgt for piskesmæld og chok. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik