Hashpushere vil betale skat

»Vi kan garantere, at det er ønskescenariet for 99 procent af sælgerne. Alle vil hellere kunne stå her med en lovlig butik«, siger en fremtrædende pusher, som ønsker at være anonym, til Politiken, der som den første avis nogensinde har fået lov til at komme tæt på pushernes hverdag.

Dermed melder pusherne, som hver dag sælger hash fra omkring 25-30 boder på et af Europas største illegale hashmarkeder, sig ind i diskussionen om Københavns Kommunes forslag om en legalisering af hashsalget i hovedstaden. Sælgerne er gået sammen i en fælles holdning til legaliteten i hashsalget.

»Der er ikke noget, vi hellere vil end at kunne gå op om aftenen og lægge pengene i en døgnboks, ligesom andre købmandsforretninger gør«, siger pusheren til Politiken.

Udspillet fremkalder dog skarpe reaktioner fra overborgmester Frank Jensen (S) og justitsminister Morten Bødskov (S). »Svaret på ethvert forslag om legalisering er på tre bogstaver: N - E - J«, siger Bødskov til Politiken.

»Jeg kan kun give pusherne ét råd: Drop jeres ulovlige aktiviteter, og find et hæderligt arbejde«, lyder det fra Frank Jensen over for Politiken.

Pusherne vurderer i lighed med Københavns Politi, at omsætningen på hele det københavnske marked ligger på mellem 750 millioner og 1 milliard kroner. »I Pusher Street er der nok en omsætning over disken på en halv milliard kroner. Dertil kommer et salg via bestillinger«, siger en erfaren sælger til Politiken.

Nogle pushere siger, at politiets indsats har presset omsætningen, og det er en del af målsætningen med indsatsen siden september, siger Københavns politidirektør, Thorkild Foged, til Politiken:

»Bag ved boderne i Pusher Street drives markedet af organiserede kriminelle, bandefraktioner, rockere og andre, og det er selvfølgelig uacceptabelt for politiet«.

Pusherne selv afviser over for Politiken, at de er rockerhåndlangere. De hævder, at rocker- og bandekriminelle kun står for mellem 10 og 20 procent af hashleverancerne.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik