Hashhandlen på Christiania er reduceret til under 10 procent

Hashhandlen på Christiania fortsætter, men kun på meget lavt blus, fortæller politiet og Christianitterne.

Det har ændret situationen på Christiania gevaldigt, at christianitterne for halvanden måned siden rev hashboderne ned i Pusher Street.

Hashhandlen er nemlig faldet markant, mener christianitterne selv. 

quote Vi rev 40 boder ned, og der var måske 5-7 personer beskæftiget ved hver bod. Billedet i gaden har siden været, at en halv snes handlende har stået og solgt hash fra lommerne.

Ole Lykke, talsmand for Christiania

Det skriver Berlingske.

- Jeg vil vurdere, at vi med den hashhandel, der stadig er omkring Pusher Street, er nede under 10 procent sammenlignet med handlen før. Vi rev 40 boder ned, og der var måske 5-7 personer beskæftiget ved hver bod. Billedet i gaden har siden været, at en halv snes handlende har stået og solgt hash fra lommerne,« siger Ole Lykke, der er talsmand for Christiania.

Christianitterne valgte at hive boderne ned efter den 31. august 2016, hvor to betjente blev beskudt, da de rutinemæssigt anholdte en person med relation til hashmiljøet. 

Politiet: - Ingen permanente boder er tilbage - endnu

Københavns Politi holder også øje med udviklingen på Christiania, og her er man enig i Ole Lykkes fremlægning: 

I dag handles der fra bukselommer og ikke boder, men politiet frygter at mere permanente boder igen vil blomstre op, når vejret bliver varmere. 

- Vi kan konstatere, at boderne i den permanente stil, man kender dem fra tidligere, ikke er vendt tilbage, men i stedet har man sat sig ved nogle borde-bænkesæt i gaden, og i et eller andet omfang anskaffet sig parasoller og forleden så vi også, at der var blevet stillet en brændeovn op dernede, siger leder af Taskeforce Pusherstreet, Dannie Rise, til Berlingske.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik