Hash-sigtet københavner anholdt efter en måned i frihed

En er anholdt igen, men fem er stadig på fri fod i stor hashsag fra Jægersborggade, hvor en dommer løslod otte

En ung mand på 19 år er efter en lille måneds tid på fri fod nu igen sat bag lås og slå. Manden er anholdt i forbindelse med en stor sag om salg af hash i Jægersborggade i København, hvor han er tiltalt for at være vagt under salg af 250 kilo hashmix.

30. april besluttede Københavns Byret at løslade otte af de 24 personer, som sidder varetægtsfængslet i sagen, men onsdag vurderede Østre Landsret, at byretten havde vurderet situationen forkert, og bestemte, at de løsladte alligevel skulle fængsles.

- Vi har været ude og søge flere steder, og der har vi anholdt en i Vanløse i nat. Vi har indtryk af, at de resterende er gået under jorden, siger politikommissær Steffen Thaaning Steffensen fra Københavns Politis afdeling for organiseret kriminalitet.

Den 19-årige skal nu igen fremstilles i et grundlovsforhør ved Retten på Frederiksberg. Torsdag blev to andre løsladte i sagen varetægtsfængslet, efter at politiet havde anholdt dem i en lejlighed i Nordvestkvarteret.

Politiet fortsætter nu arbejdet med at finde frem til de sidste fem personer, som i sin tid også blev løsladt af Københavns Byret.

- Jeg vil opfordre dem til at melde sig selv, ellers overvejer vi at gå ud med navn og billede i offentligheden, siger Steffen Thaaning Steffensen.

I sagen om hashsalg i Jægersborggade er 24 personer blevet tiltalt, og sagen skal for retten til oktober. Dog er sagen så omfattende, at den forventes at køre et godt stykke tid ind i 2015.

Da Københavns Byret løslod de otte i april, var det ud fra en betragtning om, at de ikke kunne forstyrre politiets efterforskning, hvis de var på fri fod.

Anklager Ulrich Thomsen var dog lodret uenig og kærede kendelsen til Østre Landsret. Håbet var i første omgang, at landsretten hurtigt ville omstøde byrettens kendelse.

Men nogen hurtig sagsgang blev det ikke til. I de fleste tilfælde behandles kæremål på et skriftligt grundlag, men landsretten besluttede, at der skulle være et egentligt retsmøde.

Det betød, at man måtte vente på en dato, hvor de ottes forsvarsadvokater havde tid i kalenderen, før landsretten kunne træffe afgørelse.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

20061111-165214-4-1920x1247we (1)

Anklage: Albaner i Kastrup brugte kryptomobiler og hemmelige rum i største narkosag nogensinde

Jesper Jul

playFire år efter drabet på politibetjent: Nu samler kollegas kone ind i hans minde

Retten i Roskilde

Bedrog svage og ældre for millioner: Mand fra Greve fængslet

Lucas Kragh Christiansen

Politiet efterlyser igen mistænkt med nyt foto fra efterforskningen

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere