"Harmløs" usb nøgle kan lægge firmaer ned

IT-kriminelle smider inficerede usb nøgler ved virksomheder. Havner de i computeren, kan det koste dyrt.

Københavns Vestegns Politi er nu ude og advare om en ny og udspekuleret form for IT-kriminalitet, som kan ramme virksomhederne hårdt.

Kriminelle smider en usb nøgle med virus foran virksomheder. Medarbejdere samler den så efterfølgende op i den tro, at nogen har tabt den.

Men i det øjeblik usb nøglen bliver sat i en af virksomhedens computere, opstår problemerne. Og de kan være uoverstigeligt store. Og koste virksomheden dyrt.

IT-kriminelle kan ved hjælp af den virus-befængte usb nøgle lægge hele virksomhedens computersystem ned. Filer og dokumenter bliver krypteret, så man ikke har adgang til dem.

Herefter koster det løsepenge at få dem frigivet igen.

Københavns Vestegns Politi siger til TV 2 Lorry, at de har oplevet flere sager, hvor virksomheder er forsøgt angrebet med den uskyldigt udseende usb nøgle

Også If Forsikring advarer stærkt mod den tilsyneladende harmløse usb nøgle.

- Det appellerer til vores intuitive hjælpe-gen om, at når vi finder et usb-stik, så kan det tilhøre en kollega. Og så vil man helt logisk gå ind og stikke det i computeren for at finde frem til den medarbejder, der har tabt det, siger den presseansvarlige hos If Forsikring, Birgitte Ringbæk, til TV 2 Lorry.

​Forsikringsselskabet samarbejder med IBM om hjælp, hvis man bliver udsat for IT-kriminalitet.

De er bekendt med en virksomhed, hvor man opdagede en usb nøgle og valgte at få den undersøgt i stedet for at sætte den i maskinen.

Det viste sig at være klogt. For den var inficeret.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik