Hård kurs skræmmer tyvene

En hård og konsekvent kurs over for indbrudstyve. En målrettet indsats. Og større opmærksomhed fra borgerne - blandt andet via sms-kæder, kan nu tydeligt aflæses på indbrudsstatistikken for Nordsjællands Politi, skriver Frederiksborg Amts Avis.

I årets første seks måneder er der sket et markant fald i antallet af indbrud. Fra nytår og til og med den første uge af juli er der således blevet begået 2335 indbrud i Nordsjælland.

I samme periode sidste år var tallet 2800, så det er et tydeligt fald.

Faglig leder af Beredskabet i Nordsjællands Politi, vicepolitikommissær Martin Tang, glæder sig over udviklingen.

- Vi har truffet en ledelsesmæssig beslutning om, at vi ikke vil finde os i de mange indbrud. Så lige så snart der er grundlag for at fremstille indbrudstyvene, så gør vi det og får dem varetægtsfængslet. Og det er rygtedes i miljøet. Vi »hører på vandrørene« at tyvene fravælger Nordsjælland, som ellers er et meget attraktivt område for indbrud, fordi der er så store værdier at hente, forklarer Martin Tang.

Til gengæld viser statistikken, at det, der tidligere var et nordsjællandsk problem, nu er blevet et jysk. De østeuropæiske tyvebander opererer i øjeblikket primært i Jylland.

Nordsjællands Politi har nedsat en specialenhed, som målrettet går mod at sænke antallet af indbrud, og det er tilsyneladende lykkedes.

Eksempelvis var der - selvom sommer er højsæson for indbrud - kun to indbrud i den nordlige del af politikredsen i det foregående døgn, mens den sydlige del tegnede sig for seks af slagsen.

Til og med første uge af juli var der kun anmeldt 2335 indbrud i Nordsjællands Politikreds.

Og Martin Tang skal helt tilbage til 2008 for at finde så lave tal i statistikken. Det år var der 2000 anmeldelser, mens der både i 2009 og 2010 var 2400 anmeldelser og 2011 toppede med 3020 indbrud.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik