Hård kritik af Køges plejehjem

Plejehjemmene er blevet som fængsler og beboerne som fanger uden appelmuligheder.  Så hård en kritik retter Hans Bredahl fra Roskilde mod plejehjemmene i Køge, skriver DAGBLADET Køge. 

Han er pårørende til en plejehjemsbeboer og har været i kontakt med pårørende på andre plejehjem, der udtaler samme kritik.

- Jeg vil ikke hænge et bestemt plejehjem ud, for forholdene ligner hinanden og trænger til en ændring, forklarer han.

Et af kritikpunkterne er, at beboerne forment adgang til fælleskøkkenet. 

 - De må ikke engang selv gå ud og hente kaffen. Det må de pårørende heller ikke. Det er jo ganske umenneskeligt, lyder det fra Hans Bredahl.
For nyligt læste han i DAGBLADET, at fødevarestyrelsens embedslæge er så tilfreds med hygiejnen på halvdelen af Køges plejehjem, at tilsynet vil blive sprunget over i 2011.

- Men håndhævelsen af reglerne for køkkenhygiejne er gået for vidt, fastslår Hans Bredahl overfor DAGBLADET Køge.

Det giver chefkonsulent i fødevarestyrelsen, Mette Nyborg, ham ret i, forstået på den måde, at reglerne åbenbart bliver håndteret for strengt i Køge.

Ifølge Mette Nyborg har beboerne nemlig ret til for eksempel at lave kaffe og om muligt også deltage i den daglige husførelse, men det ofte underbemandede personale har ansvaret for, at det sker efter styrelsens hygiejneregler.

Køges socialdirektør Svend Tabor vil undersøge, om der er hold i Hans Bredals kritikpunkter og i så fald skal gribes ind. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik