Har ikke givet andet end bøvl: Nu skal postnummer til afstemning

En del af Køge Kommune ligger i Ringsteds postnummer. Det volder borgerne problemer, og nu skal de stemme om, hvorvidt de vil skifte postnummer til Bjæverskov.

Anne Olsen fra Vollerslev er ikke i tvivl. Hun stemmer for:

quote Jeg har boet her i 40 år, og der har ikke været andet end bøvl med det postnummer

Anne Olsen, indbygger i Vollerslev

- Jeg har boet her i 40 år, og der har ikke været andet end bøvl med det postnummer. 

4100 Ringsted siger postnummeret, men kommunen hedder Køge.

- Det er meget forvirrende. Før i tiden hørte vi under Roskilde Amt og boede i Ringsted Kommune. Det er ikke blevet bedre eller mindre forvirrende af, at vi nu bor i Køge Kommune, men tilhører Ringsteds postnummer, siger Anne Olsen.

Hun har for nylig modtaget et brev i sin e-boks. Afsenderen er Køge Kommune, og brevet handler om en afstemning.

I omegnen af 1.000 borgere i Køge Kommune har nemlig postnummer i Ringsted. Efter adskillige henvendelser har Køge Kommune nu besluttet at igangsætte en afstemning om, hvorvidt byer som Slimminge, Gørslev og Vollerslev fremover skal høre under postnummer 4632 Bjæverskov.

Alvorlig sygehusforvirring

quote Vi har flere gange været ude for, at folk, der for eksempel får et hjertetilfælde er blevet kørt mod hospitalet i Slagelse og ikke Køge

Niels Rolskov, formand for Klima- og Planudvalget

Postnummervirakken kan lyde harmløs, men for borgere i området kan det være ganske alvorligt.

Det forklarer Niels Rolskov fra Enhedslisten, der er formand for Klima- og Planudvalget i Køge Kommune og afsender på afstemningen.

- Vi har flere gange været ude for, at folk, der for eksempel får et hjertetilfælde, er blevet kørt til hospitalet i Slagelse og ikke Køge. Så har de nærmest skulle diskutere med alarmcentralen i telefonen om, hvilket hospital de skal køres til, siger Niels Rolskov.

Han forklarer, at andre borgere har oplevet at ringe til Køge Kommune, oplyse postnummeret og derefter fået at vide, at de da velsagtens må have ringet til den forkerte kommune.

- Det vil gøre tingene meget nemmere, hvis vi fik det adskilt ved kommunegrænsen, siger Niels Rolskov.

Afstemningen, der er åben til og med den 22. juni, skal danne et grundlag, der gør, at Køge Kommune kan henvende sig til PostNord, der i dette tilfælde er myndigheden, der afgør postnummeropdelingen.

- Vi beder folk om at stemme, så vi kan gøre vores henvendelse så stærk som mulig. Med borgernes opbakning kan vi polstre vores ønske om at få postnummeret ændret, siger Niels Rolskov.

quote Det vil gøre tingene meget nemmere, hvis vi fik det adskilt ved kommunegrænsen

Niels Rolskov

Tiltrængt opgør med bureaukratiet

Anne Olsen genkender de problematikker, Niels Rolskov opridser. For ikke så længe siden væltede en borger på sin cykel ved Slimminge og kom til skade, forklarer hun.

Da en ambulance blev tilkaldt, var alarmcentralen så forvirret af postnummeret, at de sendte cyklisten til Slagelse Sygehus i stedet for hospitalet i Køge.

Blandt andet derfor har hun tænkt sig at stemme for at skifte til postnummeret i Bjæverskov.

- Vi bor lige i yderkommunen, og det er altså et problem. Hver gang vi ringer til nogen, så siger de, at du bor da ikke her, du bor da i Ringsted. Det er en tiltrængt afstemning. Og jeg tror, de fleste vil stemme for, siger hun. 

Til højre Køges kommunegrænse - til venstre postnummeret 4100 Ringsted. Postnummeret strækker sig et godt stykke ind i Køge Kommune.
Til højre Køges kommunegrænse - til venstre postnummeret 4100 Ringsted. Postnummeret strækker sig et godt stykke ind i Køge Kommune.
Foto: Google maps

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik