Har I højt sygefravær? Så får I det sorte får

I Helsingør har man for alvor gjort noget ved sygefraværet.

På landsplan var kommunernes medarbejdere næsten lige så syge i 2016 som året før – men Helsingør formåede at vende udviklingen. 

Helsingør Kommune var nemlig en af de kommuner i Danmark, der sidste år lykkedes med at reducere de ansattes sygefravær mest, viser nye tal fra Kommunernes og Regionernes Løndatakontor.

Et af de steder, hvor man har gjort meget for at vende udviklingen, er plejehjemmet Grønnehaven. 

Her får den afdeling der i slutningen af måneden har haft mest sygefravær en bamse, der forestiller et sort får.

- Den, der har det højeste sygefravær, får vores 'raskot' - som er denne her lille bamse. Både for at få noget opmærksomhed på, at det er højt, men også som en lille skæg detalje, så vi kan snakke om det på en god måde, siger Nanna Willerslev, der er leder ved plejehjemmet Grønnehaven.

Hopper 44 pladser

Målet er nu at bringe sygefraværet endnu længere ned.

Kommunen indkalder alle ansatte til en omsorgssamtale efter længere tids sygefravær, ligesom kommunen har ansat to såkaldte fastholdelseskonsulenter, der skal sørge for, at de sygemeldte hurtigt vender tilbage.

Samtidig har kommunen udarbejdet et nyt statistisk værktøj, der viser den enkelte leder, hvordan vedkommendes enhed klarer sig.

På landsplan havde de kommunalt ansatte i snit 12,0 sygedage hvert år. Helsingør var sidste år nummer 43 ud af 98 kommuner, når det kommer til sygefravær – mod en 87. plads i 2015. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik