Har du undret dig? Derfor har træerne fået ”gummistøvler” på

Når naturen inviteres ind i byen, kræver det ekstra pleje for at få særligt de yngste træer til at trives. Vandfyldte gummistøvler er et af midlerne, som tages i brug.

Hvis nogle københavnere undrer sig over, hvorfor tusindvis af træer har fået viklet store grønne vandingsposer om stammen, så er der en god forklaring.

Det er nemlig Københavns yngste træer, der kun har 1-3 vækstsæsoner i rødderne, som har brug for at få tilført ekstra vand, så de får bedst mulige vækstvilkår og kan vokse sig store og grønne.

Hvert træ bliver udstyret med minimum to grønne poser, der rummer 75 liter vand hver. Poserne sikrer, at vandet langsomt drypper ud, så rødderne får tilført vandet henover 10-12 timer. Afhængigt af hvor gamle træerne er, bliver posen fyldt op til 13 gange i løbet af vandingssæsonen, som varer frem til 1. september.

 
 

- I København arbejder vi målrettet på at plante flere træer i byen, men det er samtidig helt afgørende, at vi passer godt på de træer, som allerede er sat i jorden. Bytræerne er nogle seje skabninger, der bl.a. skal slå rødder på begrænset plads og overleve saltning om vinteren. Derfor gør vi alt, hvad vi kan for at sikre træerne de bedst mulige vækstvilkår, siger Helle Holsøe, centerchef i Center for Driftsudvikling i Teknik- og Miljøforvaltningen.

I 2017 får i alt 1.590 gadetræer og 1.275 parktræer de såkaldte gummistøvler på, som erfaringerne i Københavns Kommune viser, får træerne til at vokse mindst 20 pct. hurtigere. Gummistøvlerne giver både træerne en god start på livet, og byen bliver samtidig hurtigere grønnere.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

træ

130 år gammelt træ udsat for hærværk: "Det var et dejligt og smukt træ"

Flue inficeret med ny opdaget svamp

Ukendte svampe opdaget i Nordsjælland og på Amager - æder levende fluer indefra

Eleverne i 1.b på Engelsborgskolen i Lyngby har været så dygtige til at udforske de små dyr i den nære natur, at de tirsdag vandt førstepræmien i den landsdækkende Mikroforskerkonkurrence 2020.

Skoleklasse fra Lyngby er landets bedste mikroforskere

Shelterplads udsat for hærværk

playFriske spor fra knallerter: Populære shelterpladser udsat for hærværk

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere