Kronborg kan snart blive set fra søsiden af alle, der har lyst. Foto: Brian Bergmann - Scanpix

Har du set Kronborg fra søsiden? Ellers får du chancen nu

Til sommer vil det være muligt at se Kronborg og resten af Helsingør fra en helt ny side. Snart indvier byen deres nye havnerundfart.

En havnerundfart har længe stået højt på ønskelisten hos havnechefen i Helsingør, og nu ser det ud til at hans ønske går i opfyldelse.

-  Det er jo intet mindre end fantastisk at havnebestyrelsen nu endelig har givet grønt lys til havnerundfartprojektet. Det er en vigtig del af den byudvikling, som er i gang i byen, hvor vi gerne vil omdanne havnen fra industri til kulturhavn, siger Jesper Schrøder, havnechef i Helsingør. 

Det er på tide, at vi får nogle flere oplevelsesmuligheder i Helsingør, når vi nu har et UNESCO slot (red. Kronborg) så skal vi vise det frem, også fra vandet.

Jesper Schrøder, Havnechef

Havnerundfarten kommer til at sejle fra kulturhavnen, hvorfra den skal sejle rundt om Kronborg, og ende i Nordhavnen. Der kommer til at være otte daglige afgange - dog kun i skolernes sommerferie. 

- Det er på tide, at vi får nogle flere oplevelsesmuligheder i Helsingør. Når vi nu har et UNESCO-slot (red. Kronborg), så skal vi vise det frem. Også fra vandet, siger Jesper Schrøder.

Indtil videre er der sat 300.000 kroner af til projektet. Det bliver en del af projekt Maritim Turisme, som Helsingør, Halsnæs og Gribskov Kommune samarbejder om frem til april 2018.