Har du også set dem? København tester nye skraldespande i byrummet

Københavns Kommune tester nyt system med skraldespande i byrummet, hvor plast-, papir- og bioaffald har hver sin skraldespand.

Fremover kan københavnere på syv udvalgte steder i byrummet spotte en ny affaldsordning, som Københavns Kommune tester.

Ganske som mange andre steder i udlandet skal man på de udvalgte steder sortere sit affald i stedet for blot at smide det hele i den klassiske Ren Kbh-skraldespand.

Plast-, bio- og papirmaterialer har fået hver sin skraldespand med hver sin farve - grå til plast, blå til papir og brun til bio.

Her står de nye skraldespande

  • Amager Strandpark
 
  • Amagerbro Torv
 
  • Gammeltorv
 
  • Islands Brygge v. Havneparken
 
  • Tårnlegepladsen i Fælledparken
 
  • Sønder Boulevard (krydset ved Dybbølsgade)
 
  • Valby Tingsted

Forsøget skal undersøge forskellige genanvendelsespotentialer og muligheder for at indføre kildesortering som supplement til byens eksisterende affaldskurve til restaffald, oplyser Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

- Københavnerne er jo blevet super gode til at sortere hjemme, og det ligger som naturlig forlængelse heraf også at sortere i byrummet, siger teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen fra Enhedslisten. 

- Jeg er sikker på, at borgerne også vil tage godt imod muligheden, da mange københavnere går meget op i at gøre sit til at sikre et bedre miljø og klima, siger teknik- og miljøborgmesteren.

Hi-tech skraldspande

Det nye skraldespande er udstyret med sensorer. Disse måler indholdet i spandene, så man undgår, at de overfyldes og affaldet falder ud og ligger på gaden.

Kommunen agter at bruge forsøgets resultater til at vurdere, hvilken indsats der fremover bør være i forhold til affaldssortering i det offentlige rum, og om københavnerne derfor skal vænne sig til at tænke over, hvilken skraldespand, deres affald hører hjemme i.

​Forsøget starter op i starten af juli og vil løbe til og med september. 

Forsøgsordningen kan spottes på syv forskellige områder i København.
Forsøgsordningen kan spottes på syv forskellige områder i København.
Foto: Københavns Kommune

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik