Borgmester: DF jagter Gentoftes borgere

Gentoftes mangeårige borgmester har svært ved at se det rimelige i DF-forslag om udjævning af kommuneskatterne

De rige skal betale mere - de fattige skal betale mindre. Sådan lyder essensen af tankerne fra DF-formand Kristian Thulesen Dahl, der blev præsenteret i dagens udgave af BT. Formanden sigter til velhavende kommuner, hvor gennemsnitsindtægten er høj, mens komuneskatten er lav. Men den idé er meget langt fra at være Gentofte-borgmester Hans Tofts foretrukne kop te.

-DF sætter jo en jagt ind på Gentoftes borgere. Det her vil betyde, at de skal betale mere end to procent ekstra i skat, hvis man mener, at den gennemsnitlige kommuneskat - som er 24,9 procent - skal være gældende. Og samtidig vil der være tale om, at man hiver tæppet væk under det kommunale selvstyre, siger Hans Toft (Kons.) til TV 2 Lorry.

quote DF sætter en jagt ind på Gentoftes borgere

Hans Toft, borgmester i Gentofte

Gentofte-borgmesteren påpeger, at hans kommune er en af landets billigst administrerde kommuner, og ser det faktum, som et af de redskaber, kommunen har haft til at holde skatten nede.

-Men alligevel, så mener  DF, at vores borgere skal betale mere i skat. Og så tænker man ikke på, at mange Gentofteborgere har et rådighedsbeløb, der er mindre, end det familier har i Jylland, når man for eksempel regner boligudgifter og andre udgifter med, siger Hans Toft og tilføjer.

Han mener samtidig, at DF nærmer sig SF med sit forslag, fordi venstrefløjspartiet tidligere har gjort sig til fortaler for en enhedsskat.

-Der er tale om den samme tankegang. Og det her har ikke noget med retfærdighed at gøre. Det er et forsøg på kun at tilgodese den store stemmeopbakning, han (Thulesen Dahl, red) fik ved sidste valg i Jylland og udkantsdanmark.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik