Hanerne skal dø i Roskilde

14 ud af 31 byrådsmedlemmer i Roskilde Kommune vedtog på et byrådsmøde i aftes, at det i fremtiden skal være forbudt at holde haner i byzonerne i kommunen, skriver DAGBLADET Roskilde.

11 stemte imod forbuddet, fire undlod at stemme og to byrådsmedlemmer havde meldt afbud til byrådsmødet.
Forud for beslutningen var der en næsten time lang hadsk diskussion om forslaget. Det radikale byrådsmedlem Ingelise Hansen, som er imod forbuddet, beskyldte sine politiske modstandere for at være latterlige, og spurgte om de også ville forbyde hunde at gø, katte at mjave og fugle i at pippe.
Det fik formanden Torben Jørgensen (S) til hånligt at replicere, at han ikke evnede at svare på Ingelise Hansens spørgsmål. Venstres Anni Larsen brød Venstres partidisciplin og stemte imod forbuddet, mens resten af Venstres medlemmer stemte for, at haner ikke længere er velkomne i byzonen. Fire Socialdemokrater med borgmester Poul Lindor Nielsen (S) undlod helt at stemme. Og det var der ifølge borgmesteren en god forklaring på.
- Den sag skulle aldrig have været i byrådet. Godt nok har Ingelise Hansen er ret til at indbringe sagen for byrådet, men den slags sager kan og skal afgøres i fagudvalgene, og det markerede jeg med at undlade at stemme. Så på den måde var det en stille protest, forklarede Poul Lindor Nielsen efterfølgende.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

den lille havfrue

Chefredaktør dømmes for at dæmonisere Den Lille Havfrue

Nicolai 2 pix

galleryNicolai med Tourettes fik tæv på gaden: "Jeg vil ALDRIG gemme mig væk"

luftfoto af københavn

Trods udflytning: Hovedstaden har flere statslige arbejdspladser

20201121-123911-L-1920x1278we

playTraktor-demonstration risikerer at blive supersprederevent, siger eksperter

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere