Handicappede fanget på perronen – DSB beklager

En elevator på Ballerup Station har været ude af drift siden februar.

Hvis du sidder i kørestol eller er svagt gående og ikke vil tilbringe natten på perronen, så gælder det om ikke at komme til Ballerup Station efter klokken 22.00, hvor Ballerup Centret lukker.

Der er nemlig kun to elevatorer til perronen – en inde fra Ballerup Centret og så DSB's.

Problemet er bare, at at DSB's elevator ikke har fungeret siden februar, og det er alt for galt, hvis man spørger Ella Frederiksen, der selv er kørestolsbruger og formand for Danske Handicap Organisationer i Ballerup.

- Hvis man kommer fra Frederikssund og skal af i Ballerup, så bliver man som svagt gående eller kørestolbruger fanget på perronen, når centret lukker. Den eneste måde, man kan komme væk, er ved at stoppe et andet tog og bruge det som bro til den næste perron, siger hun til TV 2 Lorry.

Ingen hjælp at hente

Hun har ikke selv oplevet at blive fanget på perronen, men hun har kendskab til andre, der har, og ikke overraskende er formanden utilfreds.

Både hende selv og flere andre borgere har derfor gentagende gange rettet henvendelse til først DSB, men da det ikke hjalp, så siden Ballerup Kommune. Det ændrede dog heller ikke meget, for da kommunen spurgte, fik de det samme svar – ’vi mangler reservedele’.

- Det betyder, at vi rent principielt ikke kan komme nogen steder, og jeg synes på ingen måde, at det er okay, at DSB behandler deres kunder sådan. Det virker til, at de ikke prioriterer at ordne problemet, fordi de regner med, at folk bare bruger elevatoren i Ballerup Centret.

DSB: Vi mangler reservedele

Hos DSB er man ked af den gene, som den ikke fungerende elevator påfører deres kunder.

- Det er jo yderst ubehageligt for kunderne. Vi beklager det rigtig meget. Vi er meget opmærksomme på, at vores kunder har brug for, at vores elevatorer skal virke for dem. Men der sker desværre funktionsnedbrud en gang imellem, siger Niels A. Dam, chef for Bygherre & Entreprise, ved DSB Ejendomme. 

Han understreger, at det ikke er, fordi DSB ikke prioriterer at fikse den. Det handler ganske enkelt om reservedele.

- Det er en gammel elevator. Den skal blandt andet have nye døre. Det der tager tid er, at mange af delene ikke er hyldevarer, men de skal fremstilles specielt, siger han.

Man har ikke informeret om udsigten til at elevatoren åbner igen, da det ikke har været svært at få svar på, hvornår reservedelene ville nå frem.

Han fortæller, at han forventer, at elevatoren vil være færdig i uge 27, som er den første uge i juli.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik