Handicap-Festival indtager Roskilde

Handi-Festival blev i dag afholdt i Roskilde Kongrescenter. Her var plads til kørestole og gangstativer, og ikke mindst til dem, der vil danse.

Roskilde er for mange kendt som hjemsted for én af Skandinaviens største festivaler. Men mudder, toiletbåde og trænge ståpladser egner siger ikke til alle typer af musikglade mennesker. Derfor er Handi-Festival et perfekt alternativ.

Festivalen er nemlig et sted, hvor handicappede og udviklingshæmmede kan høre det musik, de kan lide i et miljø egnet til øl, dans og kørestole. Det er spillestedet Gimle i Roskilde og Center for Handicap Roskilde, der har slået hovederne sammen og skabt en danse-egnet arena til byens handicappede borgere.

quote Man tænker ikke på alt det, man går og fejler. Så glemmer man alt om det, og det er rigtig rart.

Tanja Pedersen, Medlem af Candy Floss, Udviklingshæmmet

- Musik er for alle. Og det her er en mulighed for at ramme nogle mennesker, der normalt ikke bliver taget hensyn til ved koncerter og musik, fortæller Lars Sloth, der er Spillestedsleder på Gimle.

Lars Sloth er én af dem, som har været med til at arrangere den populære festival, hvor samtlige 600 billetter var udsolgt. Han synes, det er fedt at lave arrangementer, der rammer en ny anderledes målgruppe.

- Det er jo et taknemligt publikum, der synger med og danser. De er meget umiddelbare, så det er super fedt at være her, siger Lars Sloth.

Musikunderholdningen er tilrettelagt i samarbejde med de udviklingshæmmede, og det er derfor et blandet line-up med navne som Brødrene Olsen og Joey Moe.

Og selvfølgelig også bandet Candy Floss - et lokalt band, hvor tre af bandets fire medlemmer er udviklingshæmmede.

Én af dem er Søren Jensen, der nyder at være en del af bandet.

- Jeg har det rigtig godt, når jeg er sammen med de her dejlige mennesker. Når man er lidt nede, er det godt at komme lidt ud og gøre det, man virkelig brænder for, siger Søren Jensen, der står for både sang og tamburin.

Tanja Pedersen er bandets sangerinde. Hun kan også mærke, at det giver noget til hendes hverdag at være med i Candy Floss.

- Man tænker ikke på alt det, man går og fejler. Så glemmer man alt om det, og det er rigtig rart, siger Tanja Pedersen.

Hemmelig danserinde overrasker publikum

Når et band som Candy Floss spiller, bliver afstanden til publikum kortere. Især i dag hvor bandet har en lille overraskelse med. Det fortæller et tredje bandmedlem, der også hedder Søren, men dog hedder Hansen til efternavn.

quote Søren Hansen sad der og puttede nogle skruer i poser. Han var helt træt og zombie-agtig, så jeg tænkte, at vi bliver nødt til at gøre noget.

Claus Halkjær, Musikpædagog, Medlem af Candy Floss

- Vi har faktisk to hemmelige gæster med i dag i vores band, som normalt ikke plejer at være her. Vi har lånt en guitarist, og vi har lånt en danser, fortæller Søren Hansen

De andre bandmedlemmer får hurtigt fortalt, at det er Søren Hansens kæreste, der i dagens anledning skal være bandets danserinde.

- Hun er helt vildt med det, så hun glæder sig hver gang, når vi skal ud og spille, og hun er med. Så får hun den ære at være med oppe på scenen sammen med os, siger Søren Hansen.

Man skal huske at gå i bad

Det kan være hårdt, når man skal pakke sammen, sætte op, stryge skjorte og huske at gå i bad en gang i mellem. Der er mange elementer at holde styr på, men her hjælper bandets sidste og fjerde medlem Claus Halkjær, der er kapelmester og uddannet musikpædagog.

Han fik idéen til at starte bandet, da han trådte ind på Industri og Træningscenter for handicappede i Roskilde for 15 år siden, hvor han stødte på Søren Hansen. De to havde kendt hinanden siden, de var børn.

- Søren Hansen sad der og puttede nogle skruer i poser. Han var helt træt og zombie-agtig, så jeg tænkte, at vi bliver nødt til at gøre noget, fortæller Claus Halkjær.

De to venner startede med at spille musik et par gange om ugen, men nu laver Søren Hansen musik hver dag. Musikken vækkede altså noget i Søren Hansen.

- Søren er helt anden, end når han bare sidder og arbejder. Han sprudler, er glad og er på. Nu er han selvfølgelig ved at blive en lidt gammel dreng, men det er en helt anden historie, griner Claus Halkær.

Roskildes Handi-Festival er i år afholdt for anden gang, og ifølge arrangørerne er det ikke sidste gang. De kolde øl og den gode musik vil blive spillet for den festglade målgruppe langt ud i fremtiden.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik