Handicap-atleter mødt med heltemodtagelse efter medaljeregn

14 danske atleter med udviklingshandicap vender hjem ædelt metal fra Special Olympics World i Østrig.

Der var heltemodtagelse i Københavns Lufthavn lørdag, da de danske deltagere ved Special Olympics World for personer med udviklingshandicap vendte hjem efter 11 dages konkurrencer i Østrig.

quote Jeg glæder mig til at komme hjem og spise noget dansk mad.

Thor Jensen, guldvinder

Fredag aften brød den danske delegation ud i jubel da det på sidstedagen lykkedes det danske floorballhold at vinde guld efter en dramatisk finale mod Estland.

- Hele holdet var totalt oppe at køre. Vi fik en udvisning, hvor vi var to mod tre, og da fløjten gik, tænkte vi ikke på andet, end at vi vandt guld, siger landsholdsspiller Thor Jensen fra København.

20-årige Thor Jensen har vundet guld i floorball ved pecial Olympics World.
20-årige Thor Jensen har vundet guld i floorball ved pecial Olympics World.

20-årige Thor Jensen og hans syv holdkammerater besejrede esterne med 5-3, og dermed blev der sat et flot sportsligt punktum for Danmarks deltagelse forud for legenes afslutningsceremoni.

Mange medaljer

Det var dog ikke kun floorballholdet, der vandt ædelt metal.

I alt rejser Danmark rejser hjem fra Østrig med guld i floorball og Super-G (Caroline Dresling, Lyngby), sølv i storslalom (Jimmi Svendsen, Frederikssund) og bronzemedaljer i 500 m og 2,5 km langrend (Kim Ehlert Jensen, Nordals).

Der blev derfor i stor stil skålet i champagne og viftet med Dannebrog, da de 14 udsendte vendte hjem lørdag og blev modtaget af venner og familie i lufthavnen.

Thor Jensen ser især frem til én ting efter at have væk hjemmefra i 11 dage.

- Jeg glæder mig til at komme hjem og spise noget dansk mad.

Ingen medalje-målsætning

Special Olympics World Games er verdens største sportsbegivenhed i 2017 med flere end 2.700 deltagere fra 105 lande. Det er idræt for personer med udviklingshandicap og/eller generelle indlæringsproblemer, der i hverdagen er afhængig af særlige pædagogiske støtteforanstaltninger.

Parasport Danmark har ikke har en målsætning om at vinde medaljer til internationale Special Olympics-stævner.

- Sportslig succes er en bonus, og vi har haft en rigtig god og veltrænet gruppe med i Østrig. Atleterne har konkurreret på store arenaer og har vist deres evner frem foran mange tilskuere, og de har virkelig leveret varen. Der er ingen tvivl om, at oplevelsen vil give dem et boost i hverdagen, når de vender hjem igen. Samtidig håber vi på, at deres resultater kan være med til at inspirere endnu flere personer med udviklingshandicap til at dyrke sport, siger Anette Svejstrup, der er delegationsleder for Parasport Danmark.

Vi tog i mod dem i lufthavnen, da de landede i dag med blandt andet guld om halsen.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik