Handelsskole klar til udvidelse

Køge Handelsskole har købt to hektar jord af Køge Kommune for fem millioner kroner, og dermed kan der nu komme gang i en tiltrængt udvidelse af skolen, der mærker voldsom vækst i øjeblikket, skriver DAGBLADET Køge.

Handelsskolen har fremgang på stort set alle linjer, og det gælder både på ungdomsuddannelserne og på den vifte af videregående uddannelser og tillægsuddannelser, som skolen tilbyder. I løbet af i år vil 7000 elever få undervisning på skolen i kortere eller længere tid, og alene på handelsgymnasiet er der startet 10 klasser i år mod normalt syv, mens multimedieuddannelsen er blevet fordoblet.
- Hvis der også bliver 10 klasser på handelsgymnasiet de kommende år, så har vi et meget stort problem, siger handelsskolens direktør, Tim Christensen, som for at få plads til alle elever allerede i dag må nøjes med en række lappeløsninger i form af opstillede træhuse omkring skolen på Lyngvej samt lejemål »ude i byen« i både Køge og Solrød.
Nu kan en reel udvidelse af skolen komme i gang, og det er planen at tænke det nye byggeri ind i den samlede plan for et kommende stort campus med 6000-7000 fuldtidselever omkring handelsskolen og naboen EUC Sjælland.
- Her og nu har vi brug for plads på handelsskolen, men visionen er jo, at alle uddannelser skal flytte herud på sigt i et campus. Vi er i gang med at lave den samlede masterplan for hele campus-området sammen med EUC Sjælland, og fra handelsskolens side tænker vi den kommende udbygning her ind i den store masterplan, siger Tim Christensen, der forventer, at en masterplan og vision for Campus Køge er klar i løbet af en måned.
Køge-borgmester Marie Stærke (S) ser salget af jorden til handelsskolen som et skridt i den rigtige retning.
- Vi har brug for stærke, lokale uddannelsesinstitutioner, som kan ruste vores unge mennesker til fremtiden - og være med til at sikre kvalificeret arbejdskraft til erhvervslivet. En udbygget handelsskole passer samtidig rigtig godt ind i vores plan om at etablere en egentlig uddannelsescampus i området på sigt, siger borgmester Marie Stærke (S).


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik