Halvmaratonløb står over for kæmpe milepæl

Copenhagen Half Marathon kan snart melde udsolgt for deltagernumre for første gang nogensinde i løbets historie. Dermed skriver sportsbegivenheden sig ind i rækken af populære, internationale løb.

3, 2, 1, løb.

Nu er der under en måned til, at halvmaratonløbere kommer til at fylde i de københavnske gader, når det populære Copenhagen Halfmarathon 2019 skydes i gang den 15. september. 

Og meget tyder på, at den årligt tilbagevendende løbsbegivenhed vil blive den største af sin  slags nogensinde, når det kommer til antallet af deltagere i år.

Fredag melder arrangørerne af Copenhagen Half Marathon, at man snart kan melde sig ind i det fornemme selskab af internationale løb, som er udsolgt. 

- Det overgår helt sikkert vores forventning. Vi har sat grænsen ved 25.000 startnumre, og det kommer vi ikke til at ændre på, selvom efterspørgslen er større. For vi skal sikre, at både rute og start- og målområde fungerer optimalt, siger Dorte Vibjerg, administrerende direktør i Sparta Atletik og Motion, som sammen med Dansk Atletik arrangerer CPH Half, i en pressemeddelelse.

Fakta: Copenhagen Half Marathon

Copenhagen Half Marathon starter i år klokken 11.15 på Øster Allé, som også er mål. 

 

Sidste år deltog 22.248 løbere. Der er et deltagermaksimum på 25.000. 

 

I 2018 vandt kenyaneren Daniel Kipchumba hos mændene i tiden 56:06.

 

Hos kvinderne slog Sifan Hassan fra Holland i 2018 løbsrekorden i tiden 1:05:15. 


Copenhagen Half Marathon har i gennemsnit 23,78 procent udenlandske løbere og 115 nationaliteter repræsenteret.

 

Kilde: cphhalf.dk 

​​​​​​

Markant stigning i interresse 

Ved maratons i London eller New York har man længe skulle være hurtig eller ligefrem heldig for at sikre sig en billet til løbene.

I fremtiden skal København også være en del af de byer, der potentielt set kan sælge flere startnumre, end hvad der er plads til, lyder det ifølge arrangørene. 

Særligt i år har interessen for halvmaratondistancen vist sig at være stor, og lige nu ligger tilmeldingstallene 30 procent foran det forventlige. 

Derfor råder arrangørerne nu til, at man hurtigst muligt får fat i en billet, hvis man vel og mærke vil være sikker på at løbe de 21 kilometer rundt i Københavns gader i september. 

Lige nu er der 4000 billetter tilbage. Det er 6000 mindre end sidste år samme tidspunkt.

- At rykke op i ligaen af udsolgte løb indfrier for alvor den vision, vi for fem år siden lavede sammen med Dansk Atletik. Vi ville etablere et af verdens bedste tilbagevendende halvmaraton, og det faktum, at vi nu får udsolgt, viser det enorme potentiale halvmaratondistancen har, siger Dorte Vibjerg i pressemeddelelsen.

Du kan købe billet på Cophenhagen Half Marathons hjemmeside her. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik