Billede fra det meget våde CPH Half Marathon i år. Foto: Heine Pedersen / Scanpix

Halvmaraton jagter stærke kvinder og verdensrekorder

Selvom der stadigvæk er mere end ni måneder til CPH Half Marathon 2018, er arrangørerne allerede ved at skrive en yderst ambitiøs ønskeliste.

Arrangørerne af Copenhagen Half Marathon har allerede nu klare drømme for løbet i 2018.

På startstregen skal stå verdens stærkeste kvindefelt, og der skal jagtes nye verdensrekorder - både for mænd og kvinder.

Kenyansk håb

Øverst på ønskelisten står kenyanske Joyciline Jepkosgei. Hun bliver beskrevet som kvindernes svar på Usain Bolt, fordi hun i år har sat verdensrekord på verdensrekord.

- Hun ville være fantastisk at få til start, og det er bestemt noget, vi arbejder på. Hun har været hel suveræn i 2017, og der er ingen tvivl om, at hun vil kunne løbe rigtig stærkt i København og sætte en ny verdensrekord, siger Henrik Paulsen, der er sportschef i Sparta Atletik & Motion, i en pressemeddelelse.

- Mændenes løb fik i år klart den største opmærksomhed, da det var tæt på en ny verdensrekord, men kvindernes løb havde virkelig også høj kvalitet. De tre første kvinder placerede sig alle i top 10 over de hurtigste kvinder i verden på halvmaraton-distancen i 2017, så hvis de står klar i hovedstaden igen i 2018 sammen med Joyceline Jepkosgei, så er vi i hvert fald tæt på at have verdens stærkeste kvindefelt, mener han.

Læs også Hurtigt dansk halvmaraton giver genlyd internationalt

17 sekunder fra rekorden

Mændenes rekord-muligheder får dog stadigvæk opmærksomhed fra løbsarrangørerne.

Ved dette års løb var verdenrekorden bare 17 sekunder væk. Og de håber, at dette års vinder igen vil snørre løbeskoene i København. 

Derudover sætter de deres lid til en række afrikanske løbere – samt nordmanden Sondre Nordstad Moen, der var den hurtigste europæer i år.

Statstikken er med København

Og de manglende 17 sekunder til trods, er der er da også grund til at være rekord-optimistisk, når man kigger tilbage på dette års løb. I statistikkerne fra samtlige halvmaraton i verden, placerer Copenhagen Half marathon sig nemlig som det hurtigste løb målt på tiderne. Det kan være med til at trække de bedste løbere til København.

- Vi har vist, at vi har ruten til, at der kan løbes rigtig stærkt, og at det bestemt er muligt at sætte en ny verdensrekord i den danske hovedstad, hvilket vi vil jagte for både mænd og kvinder i 2018, lyder det fra Henrik Paulsen.

CPH Half Marathon 2018

  • Foregår 16. september 2018 med start og mål på Øster Allé  i København.
  • Er arrangeret af Dansk Atletik Forbund og Sparta Atletik & Motion
  • Det koster 475 kroner at deltage og tilmeldingen åbnede 1. december
  • Der er plads til 25.000 deltagere
 Kilde: Sparta Atletik & Motion