Halvdelen ventede over tre minutter på 1813 i julen

Halvdelen af dem, der ringede til 1813 i juledøgnet, måtte vente i over tre minutter. Det er langt fra Region Hovedstadens mål for akuttelefonen.

Foto: Nils Meilvang / Scanpix

Da Region Hovedstadens borgere i juletiden ringede til akuttelefonen 1813, måtte mange vente. Halvdelen kom ikke igennem til sundhedspersonalet før efter tre minutter, skriver Politiken. 

Der er timer i juleferien, hvor vi modtager 300 opkald i timen, og selv med den bedste normering kan vi ikke nå at besvare alle de opkald på under tre minutter.

Freddy Lippert, direktør for Den Præhospitale Virksomhed i Region Hovedstaden

Og det er ikke godt nok i forhold til regionens egne mål. Region Hovedstaden ønsker nemlig, at 90 procent af alle opkald går igennem inden tre minutter.

- Det er er ikke spor imponerende, når man tænker på, hvor langt fra målet, det er, siger formand for regionens sundhedsudvalg, Christoffer Buster Reinhardt, Kons., til Politiken. 

86 procent kom igennem til 1813 indenfor 10 minutter, men heller ikke det er tilfredsstillende, for regionens mål er, at alle skal komme igennem indenfor 10 minutter.

Læs også 1813 lider under lægemangel julenat og nytårsnat

Tilfredse trods ventetid

3.700 ringede ind til 1813 i juledøgnet - primært om høj feber hos børn og virusser. Det er otte procent flere end sidste år. Derfor måtte mange vente, forklarer direktør for Den Præhospitale Virksomhed i Region Hovedstaden, Freddy Lippert, til Politiken.

- Der er timer i juleferien, hvor vi modtager 300 opkald i timen, og selv med den bedste normering kan vi ikke nå at besvare alle de opkald på under tre minutter. Samtidig har vi også længere svartider på hverdage mellem jul og nytår, fordi borgerne ikke kan få fat i deres egen læge, siger han.

Han henviser også til, at ni ud af ti brugere af akuttelefonen har været tilfredse med den service, de har fået over julen - på trods af ventetiden.

Hovedstadens akutberedskab forventer 3.500 opkald til 1813 i nytårsdøgnet, hvor man både har hevet ekstra mandskab og ind og sendt ekstra ambulancer på gaderne.

Læs også Julemaden giver problemer: Det ringer vi til 1813 om i julen

 


Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret