Halvdelen af S-togene står stille

Der er store forsinkelser og aflysninger på S-tognettet i hovedstadsområdet.

Problemer med en køreskinne mellem Nørreport og Vesterport station i København har onsdag forårsaget et mindre kaos i S-togtrafikken i hovedstadsområdet med både aflysninger og store forsinkelser.
Faktisk er halvdelen af S-togene sat ud af drift. Så i stedet for at køre hvert 10. minut må passager væbne sig med tålmodighed og vente 20 minutter på det næste tog.

Helt præcist er det ophænget til køreskinnen, der har revet sig løs, og som altså nu forårsager de massive forsinkelser. Heldigvis er det et problem, der kan udredes relativt hurtigt, fortæller pressemedarbejder ved Banedanmark Erik Lorentz.
- Vi har desværre måtte tage nogle toge helt ud, og de andre kører med 20 minutters drift. Men fejlen skulle gerne være udbedret klokken 14, så togene igen kan køre helt normalt allerede klokken 15, siger han.

Problemerne betyder blandt andet ændringer i kørslen for Linje A, der kører mellem Solrød Strand og København H og mellem Svanemøllen og Farum. Linje B kører mellem Høje Taastrup og København H. Linje C kører mellem Hellerup og Klampenborg og mellem København H og Frederikssund. Linje H er aflyst.

En linje, der er blevet skånet for uregelmæssigheder, er Linje F, der kører normalt og som med fordel kan bruges, hvis du skal rejse fra nord for København til syd for København.
Men på trods af, at problemerne lyder temmelig omfangsrige, kunne det ifølge Banedanmark være gået langt værre.
- For nylig lavede man et sjette hovedspor, der ligger mellem Hovedbanegården og Dybbølsbro. Her har man simpelthen lagt et ekstra spor ind, og fordi man har lavet det, har man på trods af denne situation for eksempel kørt med linje A, der ellers ville have været aflyst. Så allerede nu har det vist sit værd, siger Erik Lorentz.

På DSB's hjemmeside kan togtrafikanter løbende følge med i aflysninger og ændringer.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik