Halsnæs vil overtage Melbylejren

Borgmester i Halsnæs kommune Helge Friis (S) vil forhindre en truende nedrivning af Melbylejren og lægger op til en kommunal overtagelse for at sikre aktiviteter på området, der i 100 år var militærlejr. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Det ville være dybt ulykkeligt, hvis lejren blev jævnet med jorden, og området lavet til skov. Derfor beder jeg byrådet godkende, at vi arbejder videre med en plan for at udvikle området. Der er brug for meget mere sommerliv i Liseleje og Asserbo, siger Helge Friis.

Han forestiller sig, at dele af lejren kan indrettes til sommer-vandrehjem, camping i mobil-homes og telte samt til andre turist- og fritidsaktiviteter, udover de arrangementer som foreningen Melbylejrens Venner allerede har i lejren.

Borgmesteren har med personlig henvendelse til forsvarsministeriet fået udskudt den nedrivning af bygningerne, der ellers var planlagt i dette efterår, så snart Naturstyrelsen er ude af de lokaler, man ikke ønsker at anvende længere.

Halsnæs Kommune håber at medhold i Naturklagenævnet, så en lokalplan fra 2012 for dele af området kan gennemføres for at sikre Melbylejrens eksistens og anvendelse til forskellige formål. Først når dette svar foreligger, kan man indlede egentlig forhandling om overtagelse af området, som Helge Friis tidligere har tilbudt at købe for en krone.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik