Halsnæs: Sådan får man unge væk fra kontanhjælp

I Halsnæs gør man en ekstra indsats, for at sørge for at de unge ikke gror fast i kontanthjælpen.

På Christiansborg blev det berygtede kontanthjælpsloft i dag vedtaget, men i Halsnæs forsøger man gennem mentorordninger og med fokus på det hele menneske, at få de unge helt væk fra kontanhjælpen og over i uddannelse og arbejde.

I Halsnæs Kommune har man ansat særlige uddannelsesmentorer, som har løbende kontakt med  omkring 80 unge mellem 15 og 30 år, som har brug for hjælp til at komme videre i uddannelse.

Af de i alt 191 unge, som fik en mentor i 2015, er den ene halvdel nu startet på uddannelse, og næsten alle de resterende er i gang med opgraderende skoleforløb, som skal forberede dem til at tage en uddannelse.

Mentorerne, som bliver knyttet til de unge, arbejder med særligt fokus på at fasthold og motivere de unge.

Klaus Rolin Nielsen er en af de unge, som har forladt tilværelsen som kontanhjælpsmodtager, og er nu i lære på kirkegården i Ølsted.

 

Foruden mentorordningen har Halsnæs Kommune også noget, der bliver kaldt virksomhedskontrakten. Det er et samarbejde med erhvervslivet, der blandt andet har fokus på inklusion. Samarbejdet skal give de unge følelsen af at være en del af et arbejdsliv og et samfund.

Mentorordningen i Halsnæs blev kickstartet i 2012, dermed var kommunen en af de første kommuner med en mentorordning.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik