Hævnplaner i tredobbelt drabssag har udløst 33 års fængsel

Nu er 16 personer dømt for omgang med våben, som anklageren mener skulle bruges til at hævne tredobbelt drab.

Fire våben, som politiet har konfiskeret efter et tredobbelt drab på Frederiksberg i november sidste år, har samlet set sendt 16 mænd i fængsel i 33 år og 7 måneder.

Det skriver Ritzau.

quote  Det er resultatet af et fantastisk politiarbejde.

Jakob Buch-Jepsen, specialanklager

Mandag idømte Retten på Frederiksberg tre unge mænd henholdsvis to, tre og to års fængsel for omgang med våben, som anklagemyndigheden mener skulle bruges til at hævne det tredobbelte drab.

Drabene fandt sted i en lejlighed på Christian Paulsens Vej, hvor Philip Rasmussen på 19, Suhaib Jaffar på 23 år og Mike Vinter på 24 år blev skudt og dræbt, mens de lå og sov.

Politiet har kaldt drabene for en likvidering. Men foreløbig er ingen sigtet for at være skyld i mændenes død.

De tre mænd, der mandag modtog deres dom, tilhører samme gruppe som de dræbte, nemlig den såkaldte Vanløse-gruppering.

- Nu er i alt 16 fra de dræbtes gruppe dømt for at have med fire våben at gøre, som politiet har konfiskeret, siger specialanklager Jakob Buch-Jepsen, Københavns Politi.

Dermed er hovedparten af Vanløse-gruppen ifølge anklageren bag lås og slå.

- Det er resultatet af et fantastisk politiarbejde, at 16 personer, som er banderegistrerede eller som har tilknytning, er dømt i en sag, som samlet set har givet 33 år og syv måneders fængsel, siger Jaskob Buch-Jepsen.

De hårde domme skal ses i lyset af, at der netop nu er stort fokus på at bekæmpe bandekriminalitet, understreger han.

Mandag blev 22-årige Osama Khalil Jaffar idømt to års ubetinget fængsel og udvisning af Danmark for bestandig. Han ankede dommen på stedet.

Han er ifølge anklageren dømt for at orkestrere omgangen med et af våbnene fra Østjyllands Fængsel, hvor han afsoner en dom på otte års fængsel for dødsvold.

Den 19-årige Zemedhun Albert Stigaard Larsen, der blev idømt tre års fængsel for omgang med to våben, modtog dommen, mens en 17-årig dreng blev idømt to års fængsel for omgang med to våben og nu overvejer, om han vil anke dommen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik