Hærværk plager boligkvarter

En 55-årig mand med Downs Syndrome har flere gange revet ledninger til telefoner ned fra et områdes mure.

De sidste to måneder har beboere på Eppedalen i Svogerslev ved Roskilde været plaget af hærværk. En 55-årig person med Downs Syndrom fra botilbuddet Mariehusene ved siden af har flere gange revet ledninger til telefon og internet ud af murene til stor gene for 15-20 af naboerne.

Det skriver DAGBLADET Roskilde.

- Der bor en del ældre herude, som ikke har mobiltelefoner, og de har været uden telefonforbindelse i op til en måned. Det skaber selvfølgelig utryghed, at de ikke kan ringe efter hjælp, hvis de får brug for det, siger Tonni Falk Larsen, der er en af beboerne i Eppedalen.

Hun og to naboer er nogle af dem, der flere gange har set den 55-årige i området. Første gang, han blev taget i at hive ledninger ud af murene, var 4. april, og den 6. maj var han igen i gang, men ingen tør røre ham, fordi han
ifølge Eppedalens beboere er stærk som en bjørn.

- Han er ikke en, man lige tager fat i. Da jeg tog ham på fersk gerning, skældte jeg ham ud, men han kiggede bare ned i jorden uden at sige noget. Han ved ikke, hvad han foretager sig, og det er synd, forklarer Per Sander, der bor i Eppedalen.

Han, Tonni Falk Larsen og Carl Otto Füchsel har boet i Eppedalen i henholdsvis 12, 26 og 35 år uden tidligere at have haft problemer med beboere fra Mariehusene. De understreger, at deres klage ikke går på pædagogerne, men på, at der er for få ressourcer til at passe på den type mennesker på stedet.

- Vi har aldrig haft problemer med nogen fra Mariehusene, og det, vi klager over, er kommunen. Det er deres ansvar, at pædagogerne har tid til at passe på beboerne, siger Carl Otto Füchsel. Selv om han har set,
at den 55-årige nu er under opsyn, når han går udenfor, så tror han, at hærværket vil fortsætte.

Forstander i Mariehusene, René Riis Ebbesen, håber dog, at opsynet stopper den 55-åriges trang til at begå hærværk.

- Han bliver ledsaget, hver gang han går udenfor, og vi gør, hvad vi kan, for, at han holder op med at begå hærværk, men der er grænser for, hvad vi har lov til, og vi kan ikke holde ham indenfor. Vi er kede af, at naboerne skal
have det besvær, for vi har et rigtigt godt forhold til dem, siger han.

René Friis Ebbesen bekræfter, at den 55-årige beboer har Downs Syndrom, og at han fornylig også har begået hærværk ved Svogerslev Centeret, hvor han nu har fået forbud mod at komme. Forstanderen har ikke noget bud på, hvad der får den 55-årige til at hive ledninger ud af mure.

- Vi vil rådføre os med nogle psykologer, så vi måske kan afdække årsagen til hans handlinger. Vi håber, at det kan fjerne problemet med hans hærværk, siger René Friis Ebbesen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik