Nye metrostationer udsat for omfattende hærværk

Ukendte gerningsmænd har klippet kabler over på samtlige metrostationer på Cityringen.

De nye metrostationer på Cityringen i København blev i august udsat for hærværk.

Der er tale om fysiske skader på eksempelvis kabler og sikringer, ”som tilsyneladende var påført.”

Det oplyser Metroselskabet til TV 2 Lorry.

Ifølge TV 2 Lorrys oplysninger er der tale om hærværk på samtlige nye metrostationer på Cityringen. Kabler til styring af elevatorer og rulletrapper er blevet klippet over eller bøjet forsætligt af folk med adgang til byggepladserne.

Skaderne har krævet ekstra arbejde i form af udbedring og fornyede test af de berørte systemer, hvilket forsinkede det øvrige arbejde med færdiggørelse af Cityringen.

Metroselskabet har ifølge TV 2 Lorrys oplysninger politianmeldt hærværket til Københavns Politi. 

Ekstra vagter

Der er dog ikke tale om, at den planlagte åbning af Cityringen 29. september udskydes.

- Afslutningen af et så stort projekt som Cityringen er altid en stor udfordring. Med konstateringen af skaderne fik vi en ekstra udfordring. Men det er jo netop det, vi er her for. Så med en ekstra indsats – også fra entreprenørerne – er det lykkedes at overvinde problemerne. Vi er nu tæt på at have indvundet den tabte tid og forventer, at vi kan åbne som planlagt den 29. september, siger direktør i Metroselskabet, Anne-Grethe Foss i en pressemedelelse.

Der er i tiden efter hærværket indsat vagter på metrostationerne, ligesom der også vil være ekstra mandskab på stationerne efter åbningen. Det skal medvirke til, at sikkerheden er i orden, og at eksempelvis alle rulletrapper virker, som de skal. 

Københavns Politi bekræfter overfor TV 2 Lorry, at de har modtaget anmeldelserne om hærværk mod de nye metrostationer.

- Vi vurderer foreløbigt, at der ikke umiddelbart er brugbare spor, hverken i form af mistænkte eller andre oplysninger fra anmelderen, der kan identificere mulige gerningsmænd. Vi vil selvfølgelig gerne have oplysninger fra borgere, der måtte have oplysninger, der kan bidrage til opklaringen af sagen, skriver kommunikationskonsulent ved Københavns Politi Troels Jensen til TV 2 Lorry.

Den ekstra bemanding på stationerne er aftalt mellem Metroselskabet og Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.

Forventer åbning som planlagt

Myndigheden har vurderet, at Cityringen vil kunne åbne som planlagt, "forudsat at kvaliteten af grundlaget for sikkerhedsgodkendelsen gør det muligt for sikkerhedsmyndigheden at godkende inden for den afsatte tidsramme," lyder det i en pressemeddelelse. 

- Vi synes desuden, at det er en god løsning med ekstra personale på stationerne i den første tid efter åbningen som en yderligere sikkerhed. Vores operatør Metro Service er allerede i fuld gang med at rekruttere og uddanne det ekstra personale. Nu udestår den endelige sikkerhedsgodkendelse af Cityringen. Det er et enormt arbejde, myndighederne skal igennem, og vi har derfor gjort vores bedste for at sikre kvaliteten af det materiale, som myndighederne har fået forelagt. Men i sidste ende er det naturligvis myndighederne, der træffer afgørelsen, siger Anne-Grethe Foss.

TV 2 Lorry bragte i sommer serien 'Metro - fra tanke til skinner', hvor seerne kommer med på en historisk rejse i metrodybet, og vi undersøger, hvad metroen kom til at betyde for København. Du kan se serien ved klikke her.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik