Hærværk mod jægere, der skyder gæs ved lufthavnen: "Man bliver så træt"

En gruppe jægere, der skyder gæs og andre fugle nær lufthavnen, fik lørdag morgen skåret deres bildæk op. Vi gør det på grund af flysikkerheden, siger jægerne.

De fleste kan huske dengang et US Airways-fly måtte nødlande lige midt i Hudson River ved New York City, fordi fugle fløj ind i flyets motor.

Den slags vil man helst undgå.

Derfor er folk ansat i lufthavnen til at skyde fugle, der er kommet på afveje, mens Miljø- og Fødevareministeriet i december udsendte en bekendtgørelse om, at lodsejere må regulere bestanden af gæs og ringduer ved indflyvningen til lufthavnen.

Det er dog ikke alle, der er lige store tilhængere af den bekendtgørelse.

Det måtte en gruppe jægere sande lørdag morgen, da de kom tilbage fra en gåsejagt ved Nøragersmindevej.

Her havde en eller flere ukendte gerningspersoner nemlig skåret dækkene op på jægernes fire biler.

- Altså man bliver simpelthen så træt. Der må have været nogen, der har følt sig stødt over, at vi var ude for at regulere bestanden, og så har de så udført hærværk på vores biler, forklarer Sven Norup, der var med på jagten.

I alt syv dæk på fire biler var blevet skåret op med en skarp genstand.
I alt syv dæk på fire biler var blevet skåret op med en skarp genstand.
Foto: Privatfoto

Har misforstået, hvad det handler om

Til daglig arbejder Sven Norup som skovfoged i Naturstyrelsen, men lørdag morgen var han af sted i privat medføre, da en lodsejer havde inviteret ham med til regulering af bestanden.

- Det er helt fint at være imod jagt og være imod, at vi skyder dyr. Men her har de jo fuldstændig misforstået, hvad det handler om, siger Sven Norup og fortsætter:

- Årsagen til, at vi jager i området, er for at skræmme fuglene væk, så de ikke flyver ind i flyenes motorer. Det handler om flysikkerhed, og det er noget vi gør på foranledning af lufthavnen og staten.

På de skraverede arealer må der ikke foretages regulering.
På de skraverede arealer må der ikke foretages regulering.
Foto: Miljø- og Fødevareministeriet

Håber at skræmme fuglene ud på fredede områder

Sven Norup forklarer, at man blandt andet skyder mod fuglene i området i håb om, at de i stedet slår sig ned i de fredede områder på Kalvebod Fælled, ved Krogenlund og på Saltholm, hvor de ikke er til far for flyvemaskinerne.

- Det er faktisk ikke engang jagt, det vi laver. Der er en grund til, at det kaldes regulering, for der er et problem, som vi frivilligt er med til at hjælpe med at løse for lufthavnen og staten, siger Sven Norup.

Jægerne, hvis biler blev udsat for hærværk, mens de holdt parkeret et stykke væk fra jagtmarken, har ikke i sinde at politianmelde hærværket.

I stedet ønsker de at gøre folk opmærksomme på, at jægere i området ved lufthavnen faktisk er der for at forhindre potentielle flykatastrofer.

- Vi holder os inden for lovens rammer. Før bekendtgørelsen trådte i kraft, så kunne man have afgivet høringssvar i stedet for at udøve selvtægt, hvis man er imod. Det er sådan, demokratiet fungerer.

Om lørdagen skød de fem jægere i alt 37 fugle nær indflyvningen til lufthavnen. De skal laves til spegepølse, forklarer Sven Norup.
Om lørdagen skød de fem jægere i alt 37 fugle nær indflyvningen til lufthavnen. De skal laves til spegepølse, forklarer Sven Norup.
Foto: Privatfoto

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik