HA'ere så video af bandeleder før mordplan

Kort før det mislykkede mordforsøg mod bandelederen "Lille A" gennemgik attentatmændene en video med ham.

 Seks medlemmer af Hells Angels og støttegruppen AK81 gennemgik få timer før mordforsøget 30. juni 2009 en video med "Lille A" i en af de ledende HA-medlemmers lejlighed.
      De ville indprente sig "Lille A" før forsøget på at dræbe ham.
      Det fortalte kronvidnet M tirsdag ved retten i Glostrup, hvor han sidder på vidnebænken mod HA'eren Brian Sandberg og 15 andre rockere.
      - Der blev sat en brændt cd på med en video taget fra nettet, hvor Lille Abde ("Lille A") holder en tale. Vi skulle være hundrede procent sikre på, hvordan han så ud, så vi så videoen igen og igen, sagde hovedvidnet.
      Videoen blev afspillet i retten, og her hørte man blandt andet en oprørt "Lille A" sige fra sin talerstol:
      "Fy for satan! Når der dør danske soldater i Afghanistan, så nyder jeg det nærmest - det er umuligt at leve i Danmark, så jeg overvejer nærmest at flytte herfra."

      Kronvidnet fortalte, at rockerne ud over at gennemgå videoen også afprøvede de fire telefoner, de skulle bruge til at koordinere mordforsøget senere samme dag.
      - Vi fik uddelt telefonerne i lejligheden, og så ringede vi kort til hinanden for at teste, at de virkede, sagde M.
      M og tre andre iførte sig malertøj og kasketter, så de ikke ville blive genkendt. De fire skulle udstationeres på poster rundt om Nytorv, mens to sidste to rockere skulle komme kørende på en motorcykel og slå "Lille A" ihjel, når han dukkede op.
       Netop i de dage kørte Københavns Byret ved Nytorv retssagen mod hans storebror - "Store A" - der var tiltalt for bestille en stribe lejemord.
      Og Hells Angels forventede, at "Lille A" ville dukke op til retssagen på Nytorv.
      Mordforsøget lykkedes dog ikke, da politiet nåede at anholde den rocker, der skulle affyre de dræbende skud mod bandelederen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik