Hæler købte designvarer af politiet

41-årig, der blev idømt et års fængsel for hæleri af blandt andet designmøbler og lamper for en million kroner, købte efter dommen nogle af de konfiskerede effekter af politiet. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.      

Nogle af de designermøbler og PH-lamper, som en nu 41-årig mand fik konfiskeret ved en dom i 2008, købte han bagefter tilbage af politiet.
Ved domsafsigelsen blev han idømt et års ubetinget fængsel for hæleri af møbler, lamper og B&O-udstyr for omkring en million kroner. Varerne blev beslaglagt i et sommerhus ved Gilleleje.

Nogle af disse effekter er nu blevet beslaglagt af politiet for anden gang. De er nemlig blevet fundet i et lager, som den 41-årige havde på en gård ved Græsted. Her blev der ifølge en ny sigtelse fundet effekter for omkring en million kroner. De fleste af effekterne menes at stamme fra indbrud i Nordsjælland i perioden 2006-08.

Da han blev fremstillet i et grundlovsforhør i Helsingør i tirsdags, oplyste han og hans forsvarer Poul-Erik Petersen, at nogle af effekterne havde han erhvervet på ærlig vis ved at købe dem tilbage af politiet efter domsafsigelsen i 2008.

- Politiet kunne ikke bevise, at alle de beslaglagte varer, stammede fra tyverier. Det måtte konkluderes, at min klient havde erhvervet dem på ærlig vis. Alligevel besluttede retten at konfiskere dem for at få et bidrag til dækning af sagsomkostningerne. Efter dommen fik min klient mulighed for at købe de effekter, som ikke stammede fra indbrud, siger Poul-Erik Petersen til Frederiksborg Amts Avis.

I retten i tirsdags forklarede den 41-årige mand, at han siden 2005 ikke har haft andre indtægter end dem, der stammer fra salg af møbler, lamper o.l.

Da politikommissær Keld Olesen, Nordsjællands Politi, i går blev forelagt oplysninger om, at den 41-årige har købt designvarer af politiet, ønskede han ikke at udtale sig, før han har undersøgt sagen til bunds.

- Jeg kan bekræfte, at han har købt varer af politiet for 17.137 kroner, men der er ikke tale om tyvekoster. Normalt sælger vi konfiskerede effekter på auktion, men det er ikke sket i dette tilfælde, siger Keld Olsen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik