Hæler »klunsede« sig til fyldt skatkammer

- Jeg er ikke hæler. Jeg er klunser med samlermani. Det var forklaringen en 41-årig mand gav i Retten i Roskilde i går, hvor han stod anklaget for at være i besiddelse af hælervarer for over to millioner kroner, skriver DAGBLADET Køge.

Det var lidt af et skatkammer, der mødte betjente fra Midt- og Vestsjællands Politi, da de ransagede mandens lejlighed på Karlemosevej i Køge. Den lille lejlighed var fyldt med så mange tyvekoster, at politiet måtte opgive at lave en detaljeret opgørelse.

I stedet blev der lavet en grovsortering, og de mange tyvekoster blev i anklageskriftet beskrevet efter vægt. Den 41-årige var blandt andet tiltalt for at være i besiddelse af 15 kilo fotoudstyr, fire kilo bordlightere, 10 kilo ure, 10 kilo knive, ét kilo lysestager og 10 kilo smykker. Dertil kommer blandt andet over 100 pengepunge, 14 mobiltelefoner og tre stjålne nummerplader. Alt sammen ting som han havde klunset i årenes løb med hjælp fra sine venner, forklarede han.

En forklaring, som anklageren Mette Toft fandt lidet sandsynlig.
- Han erkendte oprindeligt over for politiet, at der var tale om hælervarer, og han kunne endda detaljeret udpege hvilke af genstandene, der var hans egne, siger anklageren Mette Toft.

Ved ransagningen af lejligheden blev der også fundet tre pistoler, 75 gram hash og 90 ampuller med dopingpræparater. Dem kendte den 41-årige intet til, og forklarede i retten, at en bekendt havde nøgle til lejligheden og måske havde gemt tingene der.

- Det virker heller ikke særligt plausibelt, men på den anden side, så var der et virvar af ting og sager i den lejlighed, så man kan vel heller ikke helt udelukke det, bemærkede anklageren tørt.

På grund af den 41-åriges oprindelige forklaring til politiet var der lagt op til en ren tilståelsessag, men da den anklagede nu nægter sig skyldig, skal der nu føres en egentlig retssag.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik